Cari Apa?

Khamis, 13 November 2014

Fahmi Zainol semakin ketakutan biasiswa kena tarik balik

Eleh!! Dah gelabah mula la kata nak keluarkan fakta la sejarah la. Puiii!!

Hoi Fahmi the Monkey Boy!

Dulu bukan hang ka yang kata hang sanggup dibuang universiti demi menegakkan kebenaran?

La ni bila JPA nak tamatkan pembiayaan hang serta merta awat hang menggelupur kata kerajaan patut tambah baik la, hang ada kuasa la. ADA KUASA??

Kawan-kawan!! Jom kita ramai-ramai!

Puiiiiiiiii

Hoi bongok!

Hang ni masa isi borang biasiswa JPA dulu mesti muka hang syahdu ja kan? Pi sana sini mintak sain borang diakui sah. Kan? Masa tu sanggup la sain agreement akan patuh segalanya supaya hang dapat duit kan? Awat masa tu hang tak tolak atau hentikan biasiswa tu? Hang nak kata itu hak hang?

Woi budak! Hang kata Putrajaya corrupt. Hang kata Putrajaya salah guna kuasa. HANG TAU DAK APA MAKSUD JPA? HANG TAU DAK JPA TU KAT MANA? HANG TAU DAK SAPA NADI PUTRAJAYA? HANG TAU DAK DUIT YANG HANG KEDARAH BERTAHUN-TAHUN NI DIURUSKAN DARI MANA?

Malu betul la ada student tak kenang budi macam ni. Kata nak keluarkan fakta dan sejarah konon. Hang check sejarah hang makan duit JPA tu dulu. Yang hang beli rokok buat hitam mulut dan kuningkan mata hang tu. Yang hang makan nasi kenyang-kenyang lepas tu hang buang kat jamban sambil merokok tu.

Kuasa apa hang ada? Kuasa kuda? Puiii!! Kat dunia ni hang berani la kata kat akhirat ada jawapan nak bagi kalau tuhan tanya. Tapiiiii..kalau tuhan tanya pasaipa hang pengaruh manusia kepada keburukan dan keganasan, hang ada jawapan? Kalau tuhan tanya kenapa hang timbulkan huru hara sedangkan beribu manusia lain tak redha perbuatan hang, hang ada jawapan? Hang tak payah drama sangat la Fahmi oii!

Kenapa pulak kami nak ikut percaya dakyah hang dan jadi bodoh macam hang jugak? Hang tu besaq tara mana sangat nak tunjuk power? Hang kata sanggup dibuang universiti dan hadapi apa saja kemungkinan. La ni tunggu apa lagi?

PI LA BERAMBUS!!

Dah kena sabit macam-macam, meloncat macam beruk nak pertahan diri. Awatnya? Hang kata hang terer!

Anwar mana Anwar? Mana?

Hang pi la minta biasiswa dari Institut Anwar Ibrahim. Dia kan pensyarah kat situ.

Puiiiii

Fahmi Zainol a.k.a Monkey Boy patut guna ini

Imbas semula skandal liwat Anwar Ibrahim 1998

Kenapa Anwar suka minta belas kasihan Amerika?

Ok kali ni Gades tak nak tengok dari aspek Yahudi. Sebab Gades nak bincang dari aspek seksualiti.
Amerika ada 50 negeri kan? Tahukah anda bahawa sehingga 2013, 32 negeri di sana mengiktiraf perkahwinan sejenis? Hanya 18 masih kekal dengan undang-undang asal.
Apabila Anwar, yang pernah aktif dalam ABIM dan perjuangan Islam tidak pernah sekali pun menolak kempen LGBT di Malaysia malah mengatakan kecenderungan seksual adalah hak individu, anda nampak tak 'sesuatu' di situ?

Kot-kot lupa mai tengok sini
Masih tak nampak?


Apabila Wan Azizah datang berceramah di Galeri Pejuang di Cherok Tokun depan White House depa tu sambil menangis air mata palsu dan mengatakan 'Saya perlu berbakti kepada suami saya kerana saya mencari redha Allah' sedangkan anaknya Nurul Izzah kata Melayu perlu diberi hak untuk memilih agama sendiri, anda nampak tak 'sesuatu' di situ?

Khas untuk penduduk Penang dan Permatang Pauh, kalau Anwar dipenjarakan, cukup-cukuplah anda memilih ahli Parlimen dari PKR lagi. Selama ni pun tak ada perubahan apa-apa pun di Permatang Pauh. Anwar balik hanya untuk buat muka belas dan rai majlis-majlis saja. Pernah ke dia ada di mesyuarat-mesyuarat JKKK? Mesyuarat-mesyuarat kecil yang lain ada ke?

Tu jalan raya di Permatang Pauh. Dok berlubang-lubang lagi, Jalan tanah merah pun bertahun dah kekal tanah merah sampai sekarang. Rumah kedai tepi simpang 3 di Permatang Pasir tu sampai la pun masih la dok keadaan macam tu jugak,

Nak sakit hati tara mana sangat dekat UMNO? Kalau marah pemimpin UMNO Permatang Pauh yang dulu, yang sekarang tak semestinya sama dengan yang dulu juga.

Macam nak beli kereta la, orang bagi test drive dulu kan? Tak sedap jangan beli.

Bagi la peluang kat orang baru tunjuk kemampuan dia. Kalau dok bina kubu PKR ja kat Permatang Pauh tu tapi hangpa tak dapat hasil apa-apa pun, buat apa?

Keluarga ni huru hara. Mak bapak anak sama ja bahana. Depa dah nampak dah depa akan hilang kedudukan. Awal-awal lagi Anwar pelari Wan Azizah ke Kajang. Kenapa dia tak biar Wan Azizah gantikan dia macam dulu? Kot nak letak anak dia kat situ pun takdak jugak.

Depa tak peduli pun pasai Permatang Pauh selama ni. Sekarang depa nak tinggalkan hangpa. PKR ni macam ni la bila dah tersepit.

Anda pula bagaimana? Nak PKR lagi?

Mak Nyah, Pondan, Bapok

Dalam bahasa kasarnya golongan lelaki yang nak jadi perempuan ni dipanggil Mak Nyah, Bapok ataupon Pondan...Tapi kalau nak lembut sikit golongan ni dipanggil Transgender...Maka, tergeliatlah lidah orang kampung Gades nak menyebutnya...


Isu transgender ni memang dah berleluasa kat Malaysia ni...Golongan ni cakap depa adalah perempuan yang terperangkap dalam tubuh lelaki...Depa pon tak mintak dikurniakan perasan ini...Hanya depa saja yang memahami apa yang depa rasa..Oleh sebab depa ni dah buat havoc, maka banyaklah macai-macai ni yang salahkan kerajaan pasaipa luluskan rayuan depa untuk berpakaian seperti wanita..Kat sini Gades nak highlightkan beberapa isu untuk bukak mata hampa semua...Jangan asyik nak salahkan kerajaan jaaaa....


1. Meletakkan kesalahan atas bahu kerajaan pemerintah apabila mahkamah memihak kepada transgender adalah tak benar sebab kerajaan tak campur urusan mahkamah berdasarkan konsep pengasingan kuasa..


2. Malaysia mempunyai 3 badan iaitu badan legeslatif, badan eksekutif dan badan kehakiman. Setiap satu mempunyai peranan dan tanggungjawab masing-masing dan melaksanakan kuasa tanpa tekanan dari badan yang lain.


3. Kabinet mempunyai tanggungjawab merangka dasar dan melaksanakan urusan pentadbiran. Namun, dalam melaksanakan tugsan tersebut, Kabinet perlu mendapat punca kuasa.


4. Punca kuasa tersebut adalah melalui Perlembagaan Malaysia, Undang-Undang dan Akta yang dibahas dan diluluskan Parlimen. Parlimen itu sendiri terdiri dari wakil rakyat pro kerajaan dan pembangkang yang dipilih melalui pilihanraya serta ahli-ahli yang dilantik oleh YDPA.5.Badan Kehakiman seperti yang sedia maklum berperanan melaksanakan urusan penghakiman dan memberi keadilan berdasarkan undang-undang yang diluluskan di parlimen secara bebas tanpa gangguan dari badan eksekutif dan legislatif.6.Dalam isu transgender baru-baru ini, kerajaan pemerintah tidak meletakkan tekanan atau mengarahkan mahkamah rayuan untuk memihak kepada kumpulan transgender.7. Sebagai tanda tidak bersetuju dengan keputusan tersebut, kerajaan pemerintah melalui Menteri di Jabatan perdana Menteri telah mengeluarkan kenyataan media bertarikh 9 November 2014 bahawa kerajaan akan memohon semakan keputusan Mahkamah Rayuan dan akan di bawa ke Mahkamah Persekutuan, yang merupakan mahkamah tertinggi dalam sistem kehakiman di Malaysia.


8. Dengan pengasingan kuasa ini, rakyat boleh melihat bahawa ada juga kes-kes yang gagal dimenangi oleh kerajaan dan ada juga kes yang dimenangi oleh pihak yang menentang kerajaan. Keadilan ditegakkan oleh Hakim yang bebas daripada tekanan politik.


9. Untuk mencemuh Hakim kerana memihak kepada kumpulan transgender secara tanpa usul periksa juga tidak adil. Hakim yang adil akan mendengar keterangan daripada kedua-dua belah pihak.10. Untuk mengetahui pertimbangan yang dibuat oleh Hakim, orang awam boleh melihat kepada dokumen penghakiman bertulis yang dikeluarkan selepas Hakim membaca keputusan. 


Dah baca semua 10 penerangan di atas? Jadi Gades harap hampa semua paham lah macam mana sesuatu urusan atau keputusan tu di buat. Janganlah asyik nak salahkan kerajaan jaaa... P belajaq dulu baru boleh buat kesimpulan.. 

Ni sifir 9 pon tak hafal ada hati nak jadi Hakim Negara konon. Puuuiiii!!!