Cari Apa?

Isnin, 19 Januari 2015

Salam 2015

Assalamualaikum.. Rasanya belum terlambat lagi Gades nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2015!! Semoga 2015 ni akan memberikan sinar buat negara tercinta.

2014, Tahun Malaysia diuji dengan pelbagai ujian. Bermula dengan cuaca kering dan panas, diikuti dengan misteri kehilangan pesawat MH 370, pesawat MH 17 yang ditembak jatuh di Ukrain, kejadian puting beliung dan bencana banjir besar yang melanda negeri-negeri di Pantai Timur Malaysia, Perak, Johor, Sabah dan terkini di Sarawak. Ya Allah, hebat sungguh dugaan ini buat Malaysia!!

Memasuki tahun 2015, masih dalam mood sedih, negara gempar dengan kejadian keruntuhan moral dan akhlak apabila terdapat segelintir gadis melayu bertudung dan pastinya beragama islam yang tanpa segan silu berpelukan dan bercium dengan kumpulan penyanyi dari Korea. Sedangkan ramai yang memberi bantuan membantu mangsa banjir di Pantai Timur, pihak penganjur seolah tidak peka dengan mengadakan acara hiburan seperti itu. Tidak cukup dengan itu, muncul pula malaun yang kononnye lawyer ke loyar buruk si Eric Paulsen dengan status yang mengatakan JAKIM mempromosi ekstrimism. Wahhhh, sedap je mengata tanpa usul periksa. Dalam negara masih bersedih, ada saja yang mengambil kesempatan memburuk-burukkan imej Islam, imej negara Malaysia.

Masa banjir tengah melanda tak nampak pulak puak-puak ni
datang membantu.
Masing-masing senyap je sebab bercuti katanye..
Kat oberseaaaaaaaaaaa.....
Tup-tup bila Jabatan Agama Islam nak buat kerja muncul lah orang-orang
 yang suka mengondem ni. Antaranya Si Ambiga nih..Time Bersih dulu sibuk mengusung ramai-ramai pegi Stadium la, kat jalan la..pasaipa bila banjir hang tak sibuk nak usung orang ramai bagi bantuan ? Bila JAWI nak ambil tindakan kat remaja perempuan yang tergedik atas pentas dengan Kumpulan KPOP tu pon amboiiii, tetiba ja muncul bagi statement "Waran tangkap akan buat peminat KPOP trauma".

Next, si Kitul la..Masa negara dilanda banjir besar hang sibuk bercuti naik beskal kat luaq negara nun..bila muncul isu KPOP ni sibuk nak bagi statement jugak. " perlu ditegur melalui metod dakwah bilhikmah". Bang Non, kalau dah tegur secara dakwah bilhikmah tapi tetap nak meliwat jugak, apa cerita????

Bersambung................


2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Tun Daim memiliki kekayaan MELAMPAU dan SOALnya dari mana datangnya sumber kekayaan beliau? Akhir tahun 1969 selepas Peristiwa 13 Mei , Daim bersara drp dunia guaman buat selama-lamanya,bekerjasama dgn Low Kiok Boo &n Thamby Chik buka bisnes garam, tapi kurang ilmu DAIM GAGAL.Daim buka pula bisnes buat plastik &n alami kerugian kerosakan jentera akibat mogok yang dilancarkan oleh pekerja yang tidak puas hati. Kilang terpaksa ditutup dan pinjaman permulaan yang tidak berbayar daripada Bank Bumiputera dengan ugutan untuk mengisytiharkan Daim muflis.DAIM GAGAL LAGI.

Pada tahun 1971, Daim buka Syarikat Maluri Sdn Bhd. Menjelang awal 1970, Daim baru tahu cara yang mudah dan cepat untuk menjadi tokoh peniagaan Malaysia ialah mendapatkan kontrak perniagaan yang sudah pasti dalam genggaman melalui jaringan politik. Daim telah membeli tanah lombong di sekitar Maluri drp kerajaan dengan harga yang sangat murah dan membangunkan kawasan tersebut dan sebahagian di jual kpd Kerajaan. DAIM MULA BERJAYA.

PD tahun 1979 bila dia membeli Malaysian French Bank. 1984, ambil alih United Malayan Banking Corporation Bhd dan sempena perlantikkan sebagai Menteri Kewangan pada tahun yang sama Daim menjual kembali saham perbankan tersebut. Sebelum bersara, Daim Zainuddin membeli saham dalam Hock Hua Bank (Sabah) Bhd pd 1997 dan sekali lagi menjual kepentingan di dalam bank selepas sekali lagi dilantik menjadi Menteri Kewangan.

Pada 1997, Langkah Bahagia membeli saham di dalam Hock Hua Bank (Sabah). Mohd Nasir Ali umum beliau bertindak bagi pihak Daim. Hock Hua Bank ditukar nama jadi International Bank Malaysia Berhad dan digabungkan bersama Multi-Purpose Bank serta enam lagi syarikat kewangan untuk menjadi AFG.

Setelah ditamatkan riwayat sebagai Menteri Kewangan, dikhabarkan, Daim telah membawa sejumlah Wang yang disimpan diluar negara PULUHAN BILLION US DOLLAR dan melabur di dalam sektor perbankan. Daim dikatakan memiliki International Bank of Commerce (ICB) 59 cawangan di Indonesia, 23 cawangan di Africa dan 9 cawangan di Eastern Europe. Daim menguasai ICB Financial Group Holdings Ltd. (ICB) memiliki dan menguruskan bank komersial di 12 buah negara termasuk di Asia, Afrika dan Eropah Timur. Daim kini memiliki sebanyak 151,844,00 unit saham dalam ICB yang mewakili kepentingan 84.4 peratus.

Mungkin DS Anwar berkata benar BUAT PERTAMA KALINYA (Sebelum beliau dihumban ke Penjara). Dari mana Daim mendapat PULUHAN BILLION US DOLLAR? Tun Daim "the small man" juga dikenali sebagai Pembuli Pasaran Kewangan bilamana Bank Negara mengasak hampir kesemua matawang di pasaran kewangan antarabangsa di antaranya Pound Sterling, US Dollar dsbnya. Lim Kit Siang telah membawa permainan buli matawang oleh Bank Negara sewaktu Daim menjadi Menteri Kewangan di Parlimen - tetapi dijawab dan diSELINDUNGKAN oleh DS Anwar sebagai TIADA APA PERUBAHAN ASET BANK NEGARA. Mungkinkah sewaktu itu DS Anwar tidak tahu atau sama-sama mencuba menaruh harapan akan wang gelap pasaran kewangan dikongsi bersama? Apakah DS Anwar dituduh meliwat kerana Daim tidak mahu berkongsi wang gelap hasi drp buli pasaran matawang?

Jika sekiranya Daim memiliki Bank dan kepentingan besar dalam Industri perbankkan ICB, Tun Mahathir juga memiliki Bank di Guam. Tapi tak banyak yang mengetahui Kekayaan Tun Mahathir berganda-ganda drp Daim yang sebhg dilaburkan kembali di Malaysia. Macammana anank-anak Tun Mahathir semuanya kaya raya? sebut saja Mokhzani...Tokey Minyak, Mukhriz..laa pon Tokey Judi, Kapal, Arak dan Minyak, Mukhriz Tokey Fibre optik? Cuma Marina Mahathir miskin papa kedana kerana selalu lawan Tun Mahathir, jadi dia tak dapat apa2..nak kahwin jadi bini no. 2 Nazri Aziz pon Tun M larang...kesiannya Marina...sampai matilah melawan Bapak?

Apakah Kekayaan Melampau Tun Daim dan Tun Mahathir ini sebenarnya Wang Rakyat yang dirompak keluar oleh kedua2 Tokoh Negarawan yang merupakan Lanun dan Perompak yg Merompak melaui batasan? Adalah diharap DS Anwar mampu mencerahkan suasanan dengan penyerahan bukti-bukti?

Tanpa Nama berkata...

Apa yang dok melalut pulak tu...