Cari Apa?

Khamis, 29 November 2012

GEMPAR : MASJID GAY AKAN DI BINA???????


HANGAT!!! Dunia sudah hampir kiamat... Seorang Muslim, Gay bercadang nak membina satu Masjid Khas untuk kumpulan Gay sahaja... I read this in Yahoo news, so I translate it to uolsss (Google translate je)~ Sumber asli berita ni Gades petik dari sini


Ludovic Mohammed Zahed dirembat untuk kontroversi, mungkin lebih teruk lagi. Seorang Muslim gay dan pakar dalam Al-Quran, pelan Zahed untuk membuka masjid pertama di Eropah yang mesra gay di Paris pada akhir bulan ini. Dia memanggil ia tempat berteduh serta tempat ibadat.

"Kita perlu mempunyai ruang yang selamat bagi orang-orang yang tidak berasa selesa dan selesa di masjid biasa," Zahed memberitahu ABC News. "Terdapat orang transgender yang takut pencerobohan, wanita yang tidak mahu memakai tudung kepala atau duduk di belakang masjid. Projek ini memberikan harapan kembali kepada orang-orang yang beriman yang banyak di dalam masyarakat saya."

"Solat biasa, yang diamalkan dalam suasana egalitarian dan tanpa apa-apa bentuk diskriminasi berasaskan gender, adalah salah satu daripada tiang yang menyokong pembaharuan yang dicadangkan perwakilan progresif kami Islam," katanya.

"Perpaduan" masjid pada mulanya akan beroperasi di sebuah kuil Buddha di kawasan kejiranan di timur Paris, dan akan menekankan "semua orang menerima sebagai sama ciptaan Tuhan .... Saya berharap lelaki lurus akan berdoa bersama-sama dengan lelaki dan wanita dan gay, semua orang," kata Zahed yang enggan untuk membuat awam alamat tempat tersebut, kerana kebimbangan keselamatan.

Masjid Zahed akan menghormati beberapa tradisi Islam, seperti solat Jumaat (Jumaat), dan kontrak perkahwinan Islam (Nikah) untuk memberkati perkahwinan sama-jantina. Ia juga akan melaksanakan upacara pengebumian (Janazah) bagi mereka yang telah dinafikan upacara pengebumian Islam tradisional yang berdasarkan undang-undang syariah kerana orientasi seksual mereka.

"Ia adalah tempat yang selamat untuk menyembah," kata Zahed, mana ada soalan agama akan pergi unaddressed. "Imam kami akan bercakap di mana-mana topik pantang." Zahed akan menjadi salah satu daripada tiga pemimpin solat, bersama-sama dengan menukar wanita Perancis kepada Islam dan orang lain yang sedang dilatih.

"Semasa etika Islam boleh mengecam orientasi seksual," berkata, Zahed "tetapi dalam apa-apa fakta dalam Islam atau Al-Quran melarang homoseksual. Malah, selama berabad-abad, umat Islam tidak mempertimbangkan homoseksual untuk menjadi kekejian tertinggi yang mereka lakukan hari ini."

Menurut Zahed, terkenal penyair Islam menulis Odes memuliakan lelaki kacak. Ada yang ditafsirkan sebagai metafora untuk mengasihi Tuhan, tetapi ada juga seolah-olah rujukan gay hubungan intim. Zahed berhujah bahawa homoseksualiti menjadi jenayah hanya di bawah kolonialisme Eropah.

"Dari ke-10 untuk abad ke-14, masyarakat Islam digunakan untuk menjadi campuran yang jauh lebih kaya daripada undang-undang, rasional dan mistik," kata Zahed. "Mereka melihat seksualiti sebagai satu aspek banyak kemungkinan kehidupan, dan mereka melihat dalam harapan untuk memahami rohani."

"Malah jika masjid ini adalah kebebasan barunya," kata Nasser, secara terbuka-gay Paris, "gay akan kekal dalam almari, bimbang tentang sedang dipulaukan pada pendirian schwarma tempatan mereka."

Walaupun ia akan menjadi masjid pertama gay di Paris, terdapat dipercayai menjadi 21 masjid gay lain ditaburkan melalui Amerika Syarikat, Kanada dan Afrika Selatan.

Di negara-negara di mana tradisional Islam adalah dominan, seperti Mesir dan Iran, hukuman terhadap aktiviti homoseksual, apatah lagi sokongan untuk hak-hak gay, adalah sangat teruk.

Masjid Paris Zahed akan diilhamkan oleh kerja-kerja umat Islam untuk Nilai Progresif di Amerika Utara, yang mengamalkan doa biasa, dalam suasana egalitarian dan tanpa apa-apa bentuk diskriminasi berasaskan gender.

"Kami sudah bekerja sangat rapat dengan mereka. Idea masjid Paris kami datang sebagai hasil daripada perbualan kami," kata Zahed, yang rancangan masa depan termasuk "sebuah masjid yang progresif di UK dan kemudian satu lagi di Denmark akan mengikuti."

Zahed percaya, jika Nabi Muhammad masih hidup hari ini, dia akan berkahwin dengan pasangan gay. Dia sendiri adalah orang pertama yang gay berkahwin kongsi dalam satu majlis Islam di Perancis. Beliau adalah seorang pelajar PhD Algeria menulis tesis beliau mengenai Islam dan homoseksual, satu subjek dia juga ditangani dalam buku "Al-Quran dan Daging."

Beliau telah mengalami anti-gay diskriminasi daripada kumpulan Islam, dan Islamofobia daripada ahli-ahli komuniti gay Perancis.

Sementara itu terdapat banyak kontroversi di Perancis mengenai kedua-dua sama-seks perkahwinan dan pengaruh Islam dan amalan. Sepuluh hari lalu, puluhan ribu penunjuk perasaan mengambil jalan-jalan terhadap rancangan kerajaan untuk menghalalkan perkahwinan sama-jantina, manakala beberapa minggu yang lalu, penunjuk perasaan sayap kanan menyerbu sebuah masjid yang belum selesai untuk menunjukkan penolakan masyarakat besar Perancis pendatang Islam.


Bicara Gades: Mengucap panjang dengar planning budak laki ni.. Okay, kalau hok kes gini, Gades nok tanyo ustaz-ustaz PAS, boleh dop ambo doakan kehancuran untuk dio?? Siap berani oyak Nabi s.a.w akan berkahwin dgn Gay... Guano ni ustaz PAS?? 

JANGAN SALAH GUNA HAK DEMOKRASI


Tun Mahathir - Hak Demokrasi Tidak Harus Disalah Guna

Hak demokrasi tidak harus disalah guna untuk menggulingkan kerajaan yang dipilih secara demokrasi, kata bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Dr Mahathir berkata, sesetengah pihak yang tidak berpuas hati setelah kalah dalam pilihan raya seringkali menyebut hak demokrasi sebagai contoh ketika mereka cuba menjatuhkan kerajaan yang dipi
lih oleh rakyat untuk menerajui kepimpinan negara.

“Mereka menimbulkan kekacauan di seluruh negara, mereka mengadakan demonstrasi jalanan dan mengadu bahawa kerajaan menipu dalam pilihan raya, oleh itu perlu diadakan satu lagi pilihan raya dan menjatuhkan kerajaan yang telah pun dipilih,” katanya.

Ini boleh membawa kepada keganasan, serangan dan pembunuhan, katanya pada majlis makan tengah hari yang dianjurkannya bagi perwakilan yang menghadiri Forum Antarabangsa Umno bertemakan ‘Konflik dan Perdamaian dalam Politik Rakyat – Menoleh ke Belakang atau Memandang ke Hadapan?’ di sini hari ini.

Dr Mahathir menegaskan ada antara negara yang baru mengamalkan demokrasi tidak menghargai sepenuhnya sistem demokrasi.

“Kita hanya menyukainya apabila kita menang, tetapi tidak apabila kita kalah,” katanya.

Dr Mahathir turut menyentuh tentang kuasa asing yang menyokong perubahan rejim dengan mempergunakan kumpulan minoriti dan memberi mereka wang serta segala bentuk sokongan.

Beliau berkata ini boleh mengakibatkan negara menjadi tidak stabil dan dalam keadaan itu, faedah daripada demokrasi tidak boleh dinikmati oleh rakyat.

Mengulas lanjut, beliau berkata: “Dalam demokrasi, anda perlu menerima keputusan pilihan raya. Parti yang memperoleh majoriti mesti diberi hak untuk memerintah negara sekurang-kurangnya bagi keseluruhan penggal. Maka, demokrasi akan berkesan.

“Konflik tetap ada tetapi tidak akan membawa kepada keganasan, kemusnahan dan ancaman keselamatan kepada rakyat,” katanya. – Bernama

KENALI POKOK GHARQAD


Rasulullah S.A.W bersabda dalam sebuah hadis sahih yang diriwayatkan oleh Imam Bukhari, Muslim dan al-Tirmidhi bermaksud:

"Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah orang-orang Islam akan memerangi Yahudi. Orang-orang Islam akan memerangi (membunuh) Yahudi dan mereka akan bersembunyi di sebalikk batu-batu dan pokok. (Ketika itu) Batu dan pokok akan akan bersuara 'Wahai muslim! wahai hamba Allah! di belakangku ini ada Yahudi, marilah bunuhnya', kecuali POKOK GHARQAD (yang tidak bersuara), kerana sesungguhnya ia merupakan pokok Yahudi". (no 7523 , riwayat Muslim)

Hadis ini menceritakan tentang peristiwa akhir zaman iaitu waktu hampir kiamat. Pada waktu ini tentera Yahudi yang dipimpin oleh Dajjal akan berperang dengan orang Islam. Dalam peperangan ini, orang Islam akan dapat membunuh dan menewaskan orang Yahudi sehinggakan apabila mereka berselindung di sebalik mana-mana batu dan pokok untuk menyelamatkan diri, maka dengan izin Allah pokok dan batu akan memberitahu tentera Islam tentang Yahudi yang berlindung di sebaliknya. Akan tetapi satu pohon yang tetap berdiam diri dan akan bersekongkol dengan Yahudi iaitu pohon yang bernama Gharqad.

Pada ketika ini, orang-orang Yahudi sedang giat menanam pokok Gharqad secara berleluasa di Negara Haram Israel sebagai suatu persediaan menghadapi tentera Islam pada akhir zaman. Ini juga bermakna bahawa orang Yahudi sebenarnya memang tahu dan sedar tentang kebenaran Islam dan kebenaran hadis nabi saw. Keegoaan dan sikap bongkak mereka menyebabkan mereka tidak menerima ajaran Islam, sebaliknya terus berusaha memerangi umat Islam dari sepanjang masa.

* Ramai juga yang bertanya tentang bagaimanakah rupa pokok Gharqad. Ada yang menyatakan bahawa ia pokok Krismas, dan ada pula yang menyatakan bahawa ia pokok Rhu, pokok Kaktus dan sebagainya. Gambar pokok Gharqad yang dipapar di sini insya Allah akan dapat menyelesaikan kekeliruan tentang gambaran pokok Gharqad. Dan yang pastinya pokok Gharqad tidak sesuai dengan iklim di Malaysia dan ia tidak tumbuh di tempat kita. 

* Pokok Gharqad adalah pokok African Boxthorn, dari keluarga Solanaceae. Ia sejenis pokok yang berduri dan mempunyai dahan yang berjalin-jalin. Dikategorikan sebagai beracun, dan buahnya seperti buah tomato, tetapi kecil dan hanya berdiameter 1 cm sahaja. Daun nya bewarna hijau muda. Bunganya kecil dan berwarna putih dengan tompok-tompok ungu.

* Di dalam laman web JewishNational Fund, terdapat maklumat di mana kerajaan Israel menyediakan satu dana khas untuk penanaman pokok. Dana kebangsaan khas ini bertujuan untuk menghijaukan bumi dan tujuan paling utama adalah mencari tanah untuk puak-puak Yahudi ini tinggal.

Laman ini juga menyatakan mereka telah berjaya menanam sebanyak 220 juta pokok dan projek-projek lain. Penanaman pokok Gharqad ini adalah satu dari agenda kempen menghijaukan bumi ini dan kempen ini berkumandang di seluruh dunia bagi mengaburi agenda mereka di Palestin.