Cari Apa?

Jumaat, 12 April 2013

#GE13 PENDEDAHAN PERANCANGAN JAHAT WUJUDKAN KEKECOHAN KETIKA #PRU13

Pendedahan yang mengejutkan...

Sehingga begitu sekali kemaruknya mereka ini untuk mendapatkan kuasa di Malaysia..

Berselindung di sebalik nama kononnya satu perjuangan.. Perjuangan yang berkali-kali mewujudkan kekacauan, kekecohan, merendahkan nilai moral belia Malaysia dengan berhimpun...

Lihat video di bawah..

 


Pendedahan ini, jika benar, cukup memeranjatkan!
Oleh Zaini Hassan
BENARKAH ada sebuah negara atau beberapa negara yang mahu mengucar-kacirkan pilihan raya Malaysia kali ini?

Benarkah mereka mahu mengubah dan menumbangkan secara sistematik kerajaan yang ada ini, kerajaan tonggak Melayu yang telah memerintah selama 54 tahun?

Benarkah mereka terlalu cemburu dengan kemajuan Malaysia ini yang mungkin akan menyaingi mereka dalam beberapa segi?

Benarkah selagi kerajaan Malaysia di bawah pemerintahan sekarang masih wujud, selagi itulah mereka akan merasa tidak selamat dan selesa?

Saya cukup terkejut membaca pendedahan melalui fail wikileaks oleh sebuah blog mymassa dan AIDCNews yang mendedahkan mengenai cubaan satu kuasa asing di rantau ini yang cuba sedaya upaya untuk mempengaruhi rakyat negara ini menentang kerajaan semasa, atau menyokong pihak pembangkang atau cuba membantu apa yang boleh untuk menumbangkan kerajaan yang ada ini.

Saya berharap pendedahan itu tidak akan disembunyikan oleh pihak berkuasa, tetapi didedahkan dan dibongkarkan kepada pengetahuan umum. Malaysia sering kali mahu menjaga hati orang lain, jiran-jiran tetangga, kononnya atas semangat serantau ASEAN, tetapi negara lain sering kali tidak mengendahkannya. Malaysia pada dasarnya cukup baik dengan jiran-jiran.

Namun dengan pendedahan blog itu, jika benar, maka ia adalah sesuatu yang cukup mengejutkan. Jikalau ia benar, Kerajaan Malaysia tidak boleh membiarkan ia berterusan. Saya hairan mengapa kerajaan yang dimaksudkan tidak respons pun kepada pendedahan oleh mymassa itu yang kini telah menjadi bacaan umum.

Menurut pendedahan itu bertajuk: BREAKING NEWS: 3 NAMA DIPLOMAT S******** DIDEDAHKAN. Ia boleh baca di sini: http://mymassa.blogspot.com. Ia turut mendedahkan nama-nama diplomat negara itu.

Selain itu, blog itu turut mendedahkan satu lagi perbuatan oleh negara jiran berkenaan yang dikatakan cuba mengucar-kacirkan pilihan raya negara ini dengan kononnya, melatih rakyat negaranya terlibat dalam proses pilihan raya negara ini. Saya kurang pasti bagaimana caranya ia akan dilakukan, tetapi satu lagi pendedahan dari fail wikileaks itu juga cukup memeranjatkan.

Gambar-gambar turut didedahkan menunjukkan belia-belia negara itu dilatih mengenai proses pilihan raya negara ini. Pendedahan itu bertajuk: Wikileaks : Gambar Persediaan S******** Mengkucar-kacirkan Pilihan Raya Malaysia. Ia boleh dibaca di sini: http://mymassa.blogspot.com juga.

Maaf, saya tidak tahu benar atau tidak maklumat ini. Biarlah pihak berkuasa menyiasatnya dan kita juga mahu mendengar penjelasan daripada kerajaan negara itu.

Berikut ialah antara petikan daripada blog itu:

Akhirnya AIDCNews mendedahkan tiga nama diplomat asing yang menceroboh hal ehwal negara kita. (Cuit tidak akan mendedahkan nama-nama itu. Baca sendiri dalam blog itu).

Kita meminta supaya pihak kerajaan memandang serius perkara ini dan memanggil duta negara tersebut dan menghantar nota bantahan.

Sebagai tiang penting dalam parti, Pergerakan Pemuda UMNO diharap turut menghantar surat bantahan dan membuat bantahan di hadapan Kedutaan S********. Campur tangan secara terang-terangan yang dilakukan oleh para diplomat mereka tidak boleh diterima. Para NGO seperti Perkasa, Pekida dan sebagainya perlu maju ke hadapan!

Dahulu kita ada Singa UMNO Allahyarham Syed Albar yang amat menakutkan Lee Kuan Yew itu, dan juga Allahyarham Datuk Harun Idris yang merimaskan DAP. Kini, walaupun Ketua Pergerakan Pemuda UMNO YB Datuk Khairy Jamaludin menggunakan pendekatan steady, smart dan bijaksana, namun bantahan perlu juga dibuat di Kedutaan S********.

Jika tiada sesiapa membuat bantahan, S******** akan kata macam-macam. S******** akan kata Polis Malaysia lembik, Undang-Undang Malaysia senang dilanggar, Lihatlah Slide Sukarelawan *** di atas sedang mengkursus sukarelawan *** untuk membantu DAP dalam PRU13 nanti! Ini gambar-gambar penting http://mymassa.blogspot.com.

Isu keselamatan negara perlu tiada kompromi. Jika diplomat-diplomat itu melakukan perkara yang sama di Indonesia atau Thailand agaknya apakah nasib mereka itu?

Saya berhenti di sini dulu.

Jika benarlah pendedahan itu, saudara-saudara fikir-fikirlah sendiri mengapa mereka ini terlalu mengidamkan Malaysia yang indah, makmur dan sejahtera ini.


DEDAH!! Usaha Wujudkan Suasana Tegang Pada Hari Mengundi #PRU13 #GE13 #TolakPR


Bekas Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim mendedahkan Parti Keadilan Rakyat (PKR) telah merancang untuk memporak-perandakan proses pengundian Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) pada 5 Mei depan.

Beliau juga tidak menolak kemungkinan rancangan itu dibuat hasil 'kerjasama' PKR dengan beberapa pertubuhan bukan kerajaan seperti Tindak Malaysia dan Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih).

Beliau mendakwa, PKR telah memberikan latihan terperinci kepada beberapa individu bagi mewujudkan suasana tegang pada hari mengundi di beberapa kawasan terpilih.

"Sesi latihan seumpama ini telah dijalankan di pelbagai tempat dan di negeri tertentu di bawah pentadbiran kerajaan negeri pakatan pembangkang termasuk di beberapa gereja.

"Kekecohan yang dirancang PKR adalah atas alasan rasa tidak puas hati pengundi terhadap Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) selain melengahkan masa membuang undi," katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini.

Yang turut hadir ialah bekas Setiausaha Publisiti DAP Selangor, Tan Tuan Tat dan Naib Pengerusi Strategik MIC, Datuk R. Ramanan.

Tunku Aziz berkata, perasaan benci dan tidak percaya kepada SPR menguruskan pilihan raya secara adil akan terbukti andainya kumpulan itu berjaya memporak-perandakan keadaan pada hari mengundi nanti.

"Semua ini dilakukan bagi memberikan pandangan negatif terhadap SPR, selain mencipta fitnah dan kemarahan umum. Kumpulan ini juga akan sengaja membiarkan diri mereka 'diheret' oleh polis dan gambar-gambar tersebut dijangka tersebar dengan cepat," jelasnya.

Dalam pada itu, Tunku Aziz berkata, pihaknya mencabar semua parti politik yang bertanding pada PRU-13 menandatangani deklarasi bersama pada 13 April ini bahawa mereka tidak akan terbabit dalam sebarang tindakan mengganggu proses pengundian pada hari mengundi nanti.

"Hari ini, kami akan menghantar jemputan kepada Pengerusi Barisan Nasional (BN), Presiden PKR, Pengerusi DAP dan Presiden Pas atau wakil masing-masing. Saya harap jika benar-benar telus dalam memastikan proses pilihan raya berjalan sebaik mungkin, tampil tandatangan deklarasi ini," katanya.

Satu surat bertarikh 15 Disember 2012 telah tersebar menerusi laman sosial mendedahkan dokumen sulit daripada PKR yang menyenaraikan pelbagai langkah untuk mencetuskan kekecohan dan rasa tidak puas hati terhadap SPR ketika hari mengundi.

Sementara itu, Ramanan membidas sikap Pengerusi Bersih, Datuk S. Ambiga yang begitu lantang memburukkan SPR dengan menuduh pilihan raya kali ini adalah yang paling kotor tetapi berdiam diri daripada mengulas 'kesilapan' pemilihan Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) DAP pada Disember lepas.

"Apa hak beliau untuk berkata demikian apabila parti yang disokong olehnya jauh lebih 'kotor', mengapa sehingga hari ini Ambiga bersama konco-konconya tidak membuat demonstrasi di hadapan ibu pejabat DAP? Ambiga harus tampil halang rancangan PKR ini.

"Perbuatan Ambiga tidak mencerminkan pendirian beliau yang sehingga hari ini begitu vokal 'berjuang' untuk pemilihan adil dan bersih. Ambiga perlu 'bersih' sebelum bersihkan sistem dalam negara ini," tegasnya. - Sumber

Kandungan Surat Wan Azizah Kepada Tun M Bakal Didedahkan? #GE13 #PRU13 #TolakPRDatin Seri Wan Azizah Ismail perlu memberi penjelasan berhubung isi kandungan suratnya kepada Tun Dr Mahathir Mohamad ekoran kelakuan dan perangai Anwar Ibrahim semasa ketua pembangkang itu masih lagi berkhidmat di dalam kerajaan. Pengakuan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad bahawa beliau masih menyimpan surat isteri Ketua Pembangkang itu mengenai aduan dan kekecewaan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim ternyata mengejutkan banyak pihak.

Dr Mahathir yang telah menyimpan rahsia itu sejak 15 tahun lalu bagaimanapun enggan mendedahkan isi kandungan surat 18 muka surat yang ditujukan kepadanya itu demi menjaga nama baik dan memelihara aib Anwar.

Menurutnya ia terlalu peribadi untuk didedahkan dan beliau juga tidak mahu mengaibkan mana-mana pihak selain menyifatkannya tidak lagi penting kerana sudah terlalu banyak tabiat Anwar didedahkan pengamal media alternatif.

“Saya setakat boleh kata memang ada terima sahajalah. Surat yang diberi kepada saya secara sulit, jadi saya tidak boleh dedahkan kepada orang tetapi kita boleh lihat, tanpa surat itu pun bersih atau tidak bersih individu berkenaan. Jadi apa perlunya kita rujuk kepada surat yang sulit.

“Dia (Wan Azizah) memang cuba nak pertahankan (Anwar) juga. Isteri ada kesetiaan kepada suami. Hendak buruk-burukkan itu tidaklah tetapi kecewa itu adalah. Lebih utama apa yang kita lihat (sekarang) bukan soal apa yang Wan Azizah kata,” katanya.

Dr. Mahathir berkata demikian ketika diminta mengesahkan sama ada benar atau tidak Wan Azizah pernah menyerahkan surat rahsia setebal 18 muka surat menceritakan mengenai kisah sebenar suaminya dengan harapan bekas Perdana Menteri itu boleh membantu.

Beliau juga berkata, kekhuatirannya itu timbul apabila individu berkenaan berjaya memerintah negara ini, dan pada masa itu nanti barulah beliau akan mendedahkan isi kandungan surat berkenaan.

“Cuma dalam konteks ini, takut orang seperti itu berkuasa saya terpaksa dedahkan tetapi yang lain semua (kandungan surat) yang tidak memberi manfaat, tidak perlu saya dedahkan,” katanya.

Berita Penuh DI SINI