Cari Apa?

Khamis, 5 April 2012

BICARA MENGENANG JASA 1: ANGKATAN TENTERA MALAYSIA... Digeruni! Disegani!


"Malaysia has quietly shown Singapore over how weak it security is. Malaysia has slapped the Singapore armed forces in ways that caused it to come unstuck. The most dramatic was when Malaysia's Commandos invaded Singapore high security air missiles base in Bukit Batok overlooking the Straits of Johore and pasted Malaysian stamps on the missiles and replaced the Singapore flag on the Commanding officer's table with the Malaysian flag. Several Singapore officers resigned or were reassigned or demoted. The major who carried it out, who is known by his nickname, Sam , is still around and in the business"

Angkatan Tentera Malaysia telah mempamerkan kekuatan secara senyap apabila berjaya menceroboh Pengkalan Udara Singapura di Bukit Batok dengan menampal Stamp Malaysia pada misil dan menukarkan bendera Singapura kepada bendera Malaysia di atas meja Pegawai Memerintah Pasukan itu di Singapura.

Bangga tatkala mendengar Singapura diceroboh oleh Pasukan Komando Malaysia yang sentiasa  gigih melakukan operasi Hitam untuk memperkukuhkan ketahanan Nasional Negara (National Resilience). Jikalau kita merujuk laporan-laporan ketenteraan dan propaganda-propaganda selalu dimainkan oleh Negara SINGAPURA yang sentiasa mendabik dada bahawa merekalah jaguh ketenteraan di Nusantara, jangan mereka lupa bahawa Angkatan Tentera Malaysia MERUPAKAN pasukan pertama yang telah berjaya memusnahkan ANCAMAN KOMUNIS di dunia pada era pasca penjajah.

Tiada negara di dunia yang mampu mengisytiharkan bahawa mereka berjaya menghapuskan KOMUNIS kecuali PASUKAN MALAYSIA. Itu belum lagi merujuk kepada misi-misi pengaman yang disertai oleh Malaysia. Pasukan Tentera Malaysia sememangnya sentiasa digeruni dan disegani KAWAN dan LAWAN. Keberanian pasukan tentera Malaysia tidak dapat dinafikan di dalam misi menyelamat Pasukan RANGER Amerika Syarikat di Mogadishu.


 
Peristiwa yang meragut nyawa seorang Pasukan Tentera Malaysia dan 9 mengalami cedera yang berlaku pada 3 Oktober 1993 itu mendapat perhatian dunia apabila mereka berani bergerak ke kawasan COMBAT ZONE dan berjaya menyelamatkan Pasukan Renjer Amerika Syarikat. Sebuah majalah di Amerika Syarikat melabelkan pasukan tentera MALAYSIA sebagai "GUN SHY", serta telah mengiktiraf Pengorbanan dan keberanian Pasukan Tentera Malaysia.

Adalah salah apabila Singapura Menganggap Pasukan Tentera Malaysia disamakan dengan Pasukan Tentera di Negara Timur Tengah yang tidak pernah atau jarang sama sekali untuk melakukan Operasi Latihan kecuali Negara IRAN. Malaysia sememangnya mempunyai kekuatan dan sejarah yang sangat cemerlang didalam peperangan. Latihan Ketenteraan amat kerap dilakukan oleh Pasukan Ketenteraan Malaysia dengan menggabungkan pasukan DARAT, LAUT DAN UDARA. Sesungguhnya, askar darat kita pernah melakukan terjunan daripada Kapal Terbang / jet Pasukan Tentera Udara dan Pasukan Elit Komando Tentera Darat bersama-sama menyelam dan menggunakan bot-bot dan kapal laut Angkatan Laut Malaysia.

Belum menceritakan detik-detik apabila askar-askar Singapura masuk ke dalam hutan tebal di Malaysia. Sememangnya Askar Malaysia sangat suka akan HUTAN TEBAL Tropika yang  menjadi kubu kuat ATM dan menjadi mimpi ngeri bagi pasukan darat Singapura. Harimau mengaum di sana!

Banyak lagi kelebihan yang ada pada tentera Malaysia berbanding Singapura dengan kekuatan yang sukar diramalkan. Selain itu, kelengkapan-kelengkapan ketenteraan bagi pihak Malaysia yang mempunyai kekuatan Jet Pejuang F18 super-HORNET dan Sukhoi yang boleh memusnahkan Sistem Pertahanan Singapura pada bila-bila masa, sementelah menunggu jet-jet pejuang Singapura yang diTAPAKKAN di negara-negara luar seperti di Australia, Amerika syarikat dan sebagainya....

Sesungguhnya askar-askar Singapura meskipun dilatih oleh Negara Israel , hakikatnya mereka takut Mati kerana mereka adalah YOUNG OFFICER yang tiada pengalaman peperangan....... Berbeza sekali dengan askar-askar Malaysia....yang sanggup berkorban nyawa dan badan. demi menjaga kedaulatan  agama, bangsa dan negara... Hakikatnya Singapura telah dipertahankan oleh Askar Melayu Diraja Malaysia, Leftenan Adnan Saidin...TAMMAT-


lim kit siang jangan mimpi nak minta bantuan SINGAPORE.....


KAN KU PERTAHANKAN NEGARA INI DARI DIJAJAH OLEH TALI BARUT SINGAPORE IAITU DAP BABI! !!!
ALLAHUAKBAR!

GEMPUR WIRA!!!

Credit to: http://myhomesoil.blogspot.com/2012/03/angkatan-tentera-malaysia-sesuatu-yang.html
Maklumat Lanjut: http://ms.wikipedia.org/wiki/Tentera_Darat_Malaysia

RAHSIA TERBONGKAR: DAP KABINET LIST 1SUMBER DAP:

Salam semua, rakan kita di dalam DAP baru sahaja serahkan maklumat ini. Mymassa tak tahu nak komen apa, kita serahkan kepada anda lihatlah sendiri perancangan mereka.

Perdana Menteri (Sementara) : Anwar Ibrahim
Timbalan Perdana Menteri (PM Sebenar) : Lim Guan Eng (Merangkap Menteri Kewangan)
Timbalan Perdana Menteri Kedua : Karpal Singh (Merangkap Menteri Luar Negeri)
Timbalan Perdana Menteri Ketiga : Hadi Awang (Merangkap Menteri Di JPM Portoflio Agama Islam Sahaja)

Menteri Luar Negeri : Tian Chua
Menteri Agama (Kristian) : Jeff Ooi
Menteri Agama (Buddha) : Nga Kor Ming
Menteri Dalam Negeri : Sivarasa
Menteri Perdagangan : Dr Tan Seng Giaw
Menteri Adat dan Sosial : Mahfuz Omar
Menteri Belia & Sukan : Nurul Izzah
Menteri Sumber Manusia : Manoharam
Menteri Kesihatan : Lee Boon Chye

Lain-lain Menteri...sumber terkoyak...

Kenapa Anwar Ibrahim diletak sebagai Sementara???
Apakah kerana semua rahsianya di dalam tangan Karpal Singh, sebagaimana kata ahli DAP itu?

Menyelongkar Pembohongan Theresa Kok DAP, Malaysiakini dan Wanita Yang Mendakwa Dikasari Polis


 
Tahun 2006 Theresa Kok pernah membuat kecoh dengan dakwaan seorang wanita dari Republik Rakyat China didera di dalam lokap polis dengan diminta melakukan ketuk ketampi. Kes tersebut telah menimbulkan keributan dalam hubungan Malaysia-China hingga memaksa kerajaan pada waktu menghantar wakil khas ke China bagi menenangkan keadaan.

Akhirnya setelah segala siasatan dilakukan wanita berkenaan bukan rakyat China, sebaliknya adalah rakyat Malaysia yang ditahan berhubung kes dadah. Tujuan polis meminta wanita itu melakukan ketuk ketampi untuk memastikan jika ada dadah yang disembunyikan dalam kemaluannya akan keluar sewaktu ketuk ketampi dilakukan.


Sampai ke hari ini Theresa Kok tidak pernah meminta maaf kepada kerajaan atau polis berhubung dakwaan jahatnya itu.


Tahun 2008 selepas dia dibebaskan dari tahanan ISA kerana isu Azan di Puchong, dia berkata layanan polis terhadapnya teruk dan makanan yang berikan kepadanya seperti makanan anjing. Timbalan Menteri JPM , T Murugiah yang pada masa itu menjaga Biro Pengaduan Awam meminta Theresa membuat laporan, tetapi dia tak buat. Sampaikan timbalan menteri berkenaan berkunjung ke pejabatnya pada bulan September 2008 untuk berbincang dengannya dan minta dia buat laporan, tapi dia tak buat juga. Berani kerana benar takut kerana salah.


Mungkin kerana 'keberkatan' dia memakan makanan anjing semasa dalam tahanan ISA membuatkan dia terus berperangai anjing untuk terus-menerus menyerang polis.

Semalam dia muncul dalam satu satu sidang media dengan perangai anjingnya bersama seorang wanita untuk terus membuat tuduhan jahat kepada polis. Dan seperti biasalah, malaysiakini akan menjadi ejen atau bertindak seperti iblis untuk menjayakan propaganda jahat DAP.
 
Berikut adalah laporan dari malaysiakini


Dikasari dan gangguan seksual di balai polis

Seorang ahli perniagaan yang merupakan ibu kepada empat orang anak, membuat laporan polis mendakwa dia dikasari dan mengalami gangguan seksual ketika disoalsiasat di balai polis Sri Petaling pada pagi 24 Mac.

Bercakap dalam bahasa Mandarin, wanita tersebut Lim Hui Hui berkata,anggota polis wanita yang bertugas di balai Sri Petaling memintanya kencing ke dalam botol untuk ujian air kencing, tetapi tangannya digari ke belakang.

"Apabila saya tanya bagaimana saya boleh buka seluar untuk melakukannya,dia memicit payudara saya dan berkata mesti buat."

Lim juga menunjukkan gambar-gambar tanda bengkak yang dialaminya di bahagian bahu kanan, pinggul, paha, kiri betis dan luka di pergelangan tangannya semasa digari.

Dalam sidang akhbar yang dihadiri oleh Ahli Parlimen DAP Seputeh Teresa Kok dan peguam wanita  itu Eric Tan Pok Shyong pagi ini, Lim berkata dia telah membuat laporan polis Khamis lalu (29 Mac).

Katanya,dia sedang memandu ke cawangan Maybank di Kuchai Park, Kuala Lumpur, pada awal pagi 24 Mac untuk menyimpan wang tunai apabila dia ternampak sebuah kereta di belakangnya, memancarkan lampu ke arahnya.

Kerana bimbangkan keselamatan dirinya, Lim memandu pulang keapartmennya di Kondo Taman Dinasti di Seputeh.

Pada masa tu,dia ternampak pancaran lampu biru kereta di belakang kereta yang mengejarnya.

Selepas pasti yang ia adalah polis, Lim berhenti dan membenarkan anggota polis, yang mahu memeriksa kereta itu, untuk berbuat demikian.

Dan atas permintaan polis, kata Lim, dia mengikuti mereka ke balai Petaling di Jalan Klang Lama.

 
Perhatikan perkataan yang saya hitamkan.

Perempuan itu bercakap dalam sidang media menggunakan bahasa mandarin - dah sah dia seorang yang bodoh. Orang cina yang cerdik akan mahir atau boleh berbahasa Malaysia kerana mereka mendapat pendidikan sepenuhnya atau boleh dikatakan ada ilmu.

Gangguan seksual - Anggota polis wanita memicit payudara tahanan wanita, adakah itu gangguan seksual ?

Polis wanita bukan setakat berhak memicit payudara tahanan wanita, malah boleh meraba payudara atau membuka baju payudara seseorang tahanan wanita. Lebih dari itu mereka boleh buat termasuklah di bahagian alat sulit. Untuk tujuan pemeriksaan bagi memastikan tiada barang terlarang yang disorokan di bahagian-bahagian sulit wanita.

Kalau mengikut takrifan Theresa Kok dan malaysiakini seseorang anggota polis wanita menyentuh payudara tahanan wanita dikategorikan sebagai gangguan seksual, maka doktor-doktor yang memeriksa payudara kaum wanita juga termasuklah dalam kategori gangguan seksual.

Itulah kebodohan pembangkang yang tiada tolok bandingnya yang suka membuat undang-undang sendiri sesuka hati mereka.

Wanita itu mendakwa beberapa anggota badannya yang bengkak atau cedera akibat digari, termasuklah di bahagian pinggul, paha dan kiri betis.

Budak kecil yang berusia 3-4 tahun pun tahu, jika polis menggari seseorang pesalah tempat yang digari adalah pergelangan tangan. Belum ada polis di dunia ini yang menggari pesalah di paha.

Digari di tangan, kemudian cedera di pinggul, paha, dan betis. Logikkah ?

Terang-terang itu satu pembohongan. Sekali bohong mungkin orang boleh terima, tapi kalau sampai 2-3 bohongnya dalam satu cerita, maka seluruh cerita atau dakwaan itu adalah bohong semuanya. 


Credit: http://www.rbfonline.net

STATISTIK MALAYSIAKINI - STRATEGI 'KEMPEN' TOLAK KERAJAAN GUAN ENG!!


Berdasarkan persepsi popular, DAP Pulau Pinang akan mencapai kemenangan dalam pilihan raya umum akan datang, tetapi sumber dalaman berkata parti itu mengenalpasti 12 kerusi "kritikal" yang memerlukan kerja keras untuk mengekalkan pentadbiran kerajaan negeri.

Ini mungkin mengejutkan sesetengah pihak kerana hanya baru-baru ini, parti itu berjaya mengumpul RM500,000 dalam majlis makan malam untuk kutipan dana yang dihadiri oleh kira-kira 3,000 penyokong di Pulau Pinang, di mana Ketua Menteri Lim Guan Eng berkata "Biarkan BN makan telur" (dapatkan kerusi sifar) .

Tetapi penilaian ini, kata sumber yang boleh dipercayai, berdasarkan kepada prestasi penyandang sekarang, kualiti calon pembangkang, dan sentimen rakyat yang boleh mengubah keadaan pada saat-saat terakhir.

Kerusi DUN terbabit ialah Jawi (Tan Beng Huat), Padang Lalang (Tan Cheong Heng), Bagan Jermal (Lim Hock Seng), Bagan Dalam (A Tanasekran), Tanjung Bungah (Teh Yee Cheu), Pulau Tikus (Koay Teng Hai), Sungai Pinang (Koid Teng Guan), Pengkalan Kota (Lau Keng Ee), Seri Delima (RSN Rayer), Batu Lanchang (Danny Law Heng Kiang), Berapit (Lydia Ong Kok Fooi) and Paya Terubong (Yeoh Soon Hin).


Hock Seng, Danny Law dan Lydia Ong adalah exco kerajaan negeri yang dianggap sebagai "penyokong setia parti".

"Daripada 12 kerusi itu, empat - Jawi, Tanjung Bungah, Sungai Pinang dan Seri Delima - berada di paras bahaya," kata sumber yang mengetahui.

Tan (DUN Jawi) mengugut untuk keluar DAP pada tahun 2009 berhubung isu bayaran letak kereta awam, Koid (Sungai Pinang) dan Yeoh (Paya Terubong ) dilaporkan "lemah berprestasi" manakala Rayer baru-baru ini terlibat dalam perang mulut antara Pengerusi DAP Karpal Singh dan Timbalan Ketua Menteri P.Ramasamy.

Teh Yee Cheu dianggap lebih bersikap NGO dalam pendekatannya dan agak lantang mempersoalkan dasar-dasar pembangunan kerajaan negeri di cerun bukit di kawasannya - yang menjadi tumpuan pelancong - dengan sokongan Persatuan Penduduk Tanjung Bungah.

Tanasekran walaupun dilihat sebagai seorang wakil "lemah" tetapi masih boleh mempertahankan kerusinya kerana bakal lawannya yang lemah dari MIC, yang kini terbabit perebutan kuasa dalaman, kata sumber itu lagi.

"Daripada 19 kerusi DUN yang dipertandingkan dan dimenangi DAP pada 2008, hanya tujuh kerusi selamat - Komtar (Wei Aik), Padang Kota (Chow Kon Yeow), Air Itam (Wong Hon Wai), Sungai Puyu (Phee Boon Poh), Dato Keramat (Jagdeep Singh Deo), Prai (P Ramasamy) dan Air Putih (Guan Eng)," tambah sumber itu.

Lima ADUN - Chow, Wong, Phee, Ramasamy dan Guan Eng - adalah ahli exco kerajaan negeri.

Ramasamy, yang juga timbalan ketua menteri II, yang baru-baru ini terbabit dalam perang mulut dengan Karpal, yang juga ahli Parlimen Bukit Gelugor, dikatakan masih mendapat sokongan Guan Eng dan bapanya yang juga penasihat parti Lim Kit Siang.

Ramasamy (kanan) dijangka mengekalkan kerusi Parlimen Batu Kawan tetapi tidak pasti sama ada beliau mampu mempertahankan DUN Prai, terutamanya selepas Karpal begitu berkeras dengan dasar "satu orang tanding satu kerusi", kecuali KM yang kini mewakili dua kerusi. - MALAYSIAKINI