Cari Apa?

Jumaat, 5 April 2013

PAS AMAT BERSUNGGUH-SUNGGUH PERJUANGKAN PENDIDIKAN PERCUMA! TETAPI HAKIKATNYA.... #PRU13 #TolakPakatan

Entry ni Gades ambil daripada blogger RakyatMerahKuning .... Apa yang beliau sampaikan, memang sangat2 betul... Sebelum PAS perjuangkan pendidikan percuma ni, mari kita suruh mereka Hapuskan dulu yuran-yuran tadika PASTI.. BOLEH?? MAMPU?? Buktikan dulu PAS oiiii baru la cakap besar depan rakyat...

Kalau pembaca-pembaca semua pergi check sekolah-sekolah agama milik PAS ni, mesti pengsan dengar yuran-yuran yang mahal... Gades pun ada juga kawan-kawan yang hantar anak-anak mereka ke sekolah-sekolah agama milik PAS... Mengeluhlah mereka tiap-tiap bulan kena bayar itu, ini... Kebajikan anak-anak mereka tidak terjaga sangat.. Kualiti pelajaran?? HANCUR!! Tidak diambil berat abaq ang... Siap ustaz-ustaz buat meniaga makanan ringan kot kat anak-anak murid mereka... WTH~~~ Begitulah hakikat sebenar sekolah-sekolah PAS ni... Last, hantar balik anak-anak masuk Sekolah Kebangsaan..

Suatu hari di Puncak Alam, Kuala Selangor, terjumpa satu benda menarik.


Oh, dah mula kempen rupanya PAS kawasan ni. Gigih ya perjuangkan pendidikan percuma untuk rakyat. Memang terbaik.


Tapi...

Tiba-tiba tergerak hati untuk membandingkan...

Yuran Tadika PASTI (PAS):

Pendaftaran (RM30) + Yuran Tahunan (RM70) + Yuran Bulanan (RM120) = RM220


Yuran Tabika KEMAS (Kerajaan Barisan Nasional):
MENGIKUT KEMAMPUAN IBU BAPA


Inilah negara berkebajikan versi PAS. Letak yuran tadika tinggi, kemudian sibuk perjuangkan pendidikan percuma.

Nik Aziz Dakwa Solat Orang UMNO Tak Dapat Pahala #TolakPakatan #PRU13

Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat terus-menerus mencetuskan kontroversi melalui fatwa-fatwa beliau terhadap keislaman orang UMNO termasuk sebelum ini mendakwa UMNO murtad kerana menolak Islam.

Malam tadi, Nik Aziz mendakwa sembahyang orang UMNO tidak memberi sebarang pahala kerana parti itu telah menolak dasar Islam.

Dalam masa sama, Nik Aziz turut mendakwa UMNO telah menolak Allah SWT kerana selama ini mengamalkan dasar kebangsaan dengan menolak dasar Islam dalam pemerintahan.


"UMNO tolak Islam, tolak Islam maknanya tolak Allah dan kalau sembahyang tokleh (tidak boleh) pahala, boleh pahala gapo (apa) kalau tolak Islam.


"Kalau orang Pas tolak Islam pun tokleh pahala, orang Pas kalau riak tokleh pahala dan kalau kedekut pun tidak boleh pahala.

"Kalau nak boleh pahala ikhlas ini bukan senang, hendak boleh pahala ikhlas lagu mano (bagaimana) kalau tolak Islam, Allah yang bawak turun Islam kepada Nabi Muhammad SAW tiba-tiba UMNO tolak ambil kebangsaan, nak boleh gena (macam mana) pahala kat orang tolak Islam," katanya ketika berceramah di Kampung Jambu di sini malam tadi.

Kira-kira 500 orang yang rata-ratanya terdiri daripada penyokong tegar Pas menghadiri ceramah berkenaan.

Pada 17 November tahun lalu pada sidang akhbar sempena Muktamar Tahunan Pas Ke-58 di Kota Bharu Nik Aziz mendakwa UMNO merupakan sebuah parti yang murtad kerana menolak dan memperlekehkan Islam dalam dasar parti itu.

Nik Aziz dalam nada tegas kemudian turut melontarkan persoalan sama ada parti itu kini menganut agama Kristian, Buddha atau pun sebuah parti politik yang tidak mempunyai agama.

Pas sebelum itu menerusi adik Nik Abdul Aziz, Nik Razi Nik Mat turut mendoakan supaya Allah SWT menjahanamkan UMNO dan BN dalam majlis solat hajat di Stadium Muhamad Ke-IV sempena Muktamar Tahunan Pas itu.

Dalam pada itu, Nik Aziz semasa ceramahnya itu kemudian menyeru agar rakyat di Kelantan supaya memberi undi kepada Pas pada Pilihan Raya Umum Ke-13 ini.

"Hambo (saya) pesan pada suma rakyat baik Pas lebih-lebih lagi UMNO, tolong undi Pas... demo (kamu) hendak UMNO, UMNO lah, tapi beri kertas undi, undi Pas.

"UMNO bagi duit ambil, bagi gula kacau, bagi kain pakai,bagi lembu sembelih tetapi apabila bagi kertas undi, pangkah Pas, kita nak ajar dia (UMNO)," katanya.

Sumber : UTUSAN

Bicara Gades: Beristigfar... Ibadah yang dilakukan kita samada diterima atau tidak, hanya ALLAH S.W.T sahaja yang akan menentukannya di Padang Masyar nnt.. TGNA, berhati-hatilah dalam membuat statement.. Penyokong-penyokong PAS kalau dok taksub lagi, x tahu laa...