Cari Apa?

Jumaat, 12 Oktober 2012

PR PUNCA SEGALA PERSENGKETAAN PERPADUAN RAKYAT
Semenjak Pilihanraya Umum 2008, politik negara menjadi semakin tegang antara parti- parti kerajaan dan pembangkang.

Bermula dari detik itulah juga, rakyat semakin tertekan dengan jenaka politik yang dibawa dan yang pernah dijaja PR sebelum meraih bonus undi yang memeranjatkan. Banyak janji ditabur dan banyak janji tidak ditepati.

Sedar ataupun tidak pakatan haprak sebenarnya menjadi duri dalam daging kepada kerosakan perpaduan rakyat yang telah dikecapi selama lebih 50 tahun Malaysia mengecapi kemerdekaan di bawah pemerintahan kerajaan Persekutuan, Barisan Nasional (BN).

Dengan adanya PAS, agama Islam dipolitikkan dan dengan mudah maruah agama dicampak merata. Adanya PKR pula, perpaduan rakyat Malaysia semakin terhakis dan dengan adanya DAP, rakyat Malaysia semakin biadap dan sesuka hati mengeluarkan kenyataan berbaur perkauman. Sekiranya kita tengok balik, sebelum ini rakyat tidak mempunyai sikap rasict.. Tetapi, semenjak PR memerintah di lima buah negeri, rakyat Malaysia semakin biadap dan tidak mempunyai nilai-nilai murni dalam diri mereka. Ini baru 5 tahun memerintah, sekiranya 10 tahun, mungkin rakyat akan tidak lagi mempunyai sifat perikemanusiaan.

SHAHNON AHMAD - PAS PAK TURUT, DAP BOS!!


Prof Emeritus Shahnon Ahmad , Ahli PAS Seumur Hidup


GELUGOR 11 Okt -Perjuangan politik PAS kini tidak lagi menepati kehendak Islam apabila parti itu bekerjasama dengan DAP, kata Prof Emeritus Datuk Dr Shahnon Ahmad. Beliau yang juga Sasterawan Negara berkata, apa yang dilakukan PAS sekarang ialah hanya menuruti kehendak politik DAP dan pendekatan seumpama itu bercanggah dengan kehendak Islam kerana PAS sepatutnya memimpin dalam memperjuangkan Islam.

Beliau juga menyatakan PAS sebagai tersesat haluan selepas bekerjasama deseharusnya tidak bersama-sama DAP memandangkan asal mula PAS sudah jauh berbeza. 

Amat menyedihkan kerana kerjasama PAS dengan DAP itu bukan seperti yang diharapkan dan ia bercanggah dengan pendekatan yang diambil Rasulullah SAW ketika memerintah dan bekerjasama dengan golongan bukan beragama Islam, katanya.

“Sepatutnya DAP tertakluk kepada peraturan Islam, kalau mereka hendak bekerjasama dengan PAS,” katanya.Beliau yang juga bekas Ahli Parlimen Sik, berkata dasar PAS sekarang tersasar daripada perjuangan asalnya apabila terpaksa menuruti kehendak DAP.

Bicara Gades: Bersatulah Melayu demi perjuangan Islam, itulah seelok-eloknya!!~