Cari Apa?

Ahad, 18 Mac 2012

PUNCA SEBENAR Datuk Dr. Hassan Ali Dipecat oleh PAS!!!!!

Pada 8 Januari 2012 yang lepas, Pas Pusat telah memecat Exco Selangor Datuk Dr Hasan Ali berkuat kuasa serta-merta. Umum sedia maklum bahawa pemecatan beliau adalah kerana isu Gereja DUMC. Lebih lanjut, baca disini.

Pada 901 pula, Muslimat PAS telah meroyan gembira apabila bebasnya DSAI daripada pertuduhan meliwat dengan menyanyikan lagu When The Saint Go Marching In, sebuah lagu gospel yang popular.

Sejak PAS bersama DAP dan PKR, PAS dilihat telah menyimpang daripada perjuangan politik mereka yang sebenar... Daripada memperjuangkan negara Islam, sekarang mereka kata memperjuangkan negara Berkebajikan pula... setelah isu DUMC yang melihatkan Datuk Dr Hassan Ali dipecat serta merta, dilihat pula muslimat PAS bergembira ria menyanyikan lagu gospel di jalanan... PAS juga menuduh bahawa UMNO itu kafir... Kini, kita boleh mempersoalkan bahawa adakah PAS itu sendiri benar-benar ISLAMnya!!!


Mari kita lihat, apakah persamaan gambar di atas??

Masih kurang jelas??? Lihat lagi....... 

Yer, perasan tak apa yang dipakai di sekeliling leher oleh ahli-ahli PAS itu sebenarnya melambangkan pemakaian bishop atau paderi-paderi... yang dipakai di sekeliling leher itu dinamakan The Stole, dalam etika pemakaian paderi dan bishop.

Meh Gades story skit The Stole ni apa....

The Stole adalah enti liturgi daripada pelbagai denominasi Kristian. Ia terdiri daripada jalur kain berwarna, yang sebelum ini biasanya sutera, kira-kira tujuh dan setengah sembilan kaki panjang dan 3-4 inci lebar, yang berakhir mungkin lurus atau mungkin meluas. The centre of The Stole yang dipakai di seluruh bahagian belakang leher dan kedua-dua hujungnya terjurai selari antara satu sama lain di depan, sama ada melekat antara satu sama lain atau gantung longgar. The Stole itu hampir selalu dihiasi dalam beberapa cara, biasanya dengan salib atau beberapa reka bentuk agama lain yang ketara. Ia sering dihiasi dengan gelen berbeza (trim hiasan).

Bersama-sama dengan kendit(cincture) dan kebanyakan mereka kini tidak berfungsi lagi maniple, The Stole melambangkan ikatan dan belenggu Jesus yang telah terikat semasa Passion; ia biasanya dihiasi dengan salib. Versi lain adalah bahawa The Stole itu menandakan kewajipan untuk menyebarkan Words of God. Ia menandakan penerima Perintah Suci. Ia diberikan pada ordinasi diakon (deacon), oleh yang menjadi ahli dari golongan kuat agama selepas penindasan perintah pencukuran kepala dan kecil selepas Majlis Vatican Kedua.

Seorang biskop atau paderi lain memakai The Stole dilehernya dengan berakhir menjuntai di hadapan, manakala diakon meletakkannya ke atas bahu kiri dan hubungan menyeberangi-bijak di sebelah kanan, serupa dengan ikat pinggang.

        
Oleh yang demikian, bukalah mata hati masing-masing... tambah-tambah puak PAS ni... Sejak berkawan dengan DAP, Islam yang kononnya diperjuangkan PAS itu sepertinya hanya mainan politik semata-mata.....

Bicara Gades: Betul kata Datuk Dr Hassan Ali, JANGAN BAGI WALAUPUN SATU UNDI KEPADA DAP iaitu secara tidak langsungnya kepada PAKATAN RAKYAT!!!!!!!

IMBAS!!! Royanan muslimat PAS

901, melihatkan muslimat PAS terkinja-kinja gembira menyanyi di jalanan... Malahan, lagu yang dinyayikan itu merupakan lagu gospel...


Lihat persamaan dengan lagu When The Saint Go Marching In....


Inikah yang diperjuangkan oleh PAS??? Inikah Islam puak PAS???

Nauzubillah~