Cari Apa?

Jumaat, 19 Julai 2013

Apa kejadahkah ini??? RBA buat hal lagi!!!


Hoiii Red Bean Army!!! Kalau hang sayang sangat kat babi khinzir tu, hang tepek la muka hang sendiri jadi ala-ala babi. Tak pun buat pembedahan plastik biar kekal rupa hang macam babi.

Ini dah melampau!!! Ini Perdana Menteri yang diundi oleh rakyat. Ini orang Islam. Pemimpin negara Islam. Penasihat kepada Agong yang merupakan Ketua Agama Islam. Majoriti penduduk Malaysia adalah Islam.

Hangpa ni memang hina sungguh Red Bean Army!!! Lebih hina dari babi!! Sebab babi tak pernah ganggu manusia. Hangpa jangan ingat SKMM, PDRM dan kerajaan akan duduk saja. Pandai makan babi, pandai tanggung!!!

Bolehkah pisahkan Cina dari DAP dan Pakatan Haram?

Macamana la nak tarik sokongan Cina kepada Barisan Nasional semula kalau orang Cina sejak bayi lagi dah dibasuh otak a.k.a brainwash menyokong Pakatan Haram.

Pada PRU13 yang lalu, dilaporkan Barisan Nasional telah kehilangan 90% undi kaum Cina yang beralih arah sokongan kepada DAP yang jelas dibuktikan melalui pengukuhan kedudukan DAP di Pulau Pinang serta kejayaan parti itu menembusi kubu UMNO di Gelang Patah Johor.

MCA kemudiannya telah mengumumkan untuk tidak menerima sebarang jawatan dalam kerajaan yang sebenarnya lebih memburukkan keadaan kerana situasi ini dilihat seolah-olah MCA hendak lari menyembamkan muka ke dalam tanah kerana gagal sebagai sekutu dalam Barisan Nasional dan mengelak dari terus menunaikan tanggungjawab kepada rakyat.


GERAKAN? Lagilah...terus senyap sunyi. Satu lagi sekutu dalam Barisan Nasional yang gagal menjalankan misi dengan baik. Di Pulau Pinang, hanya UMNO yang mengekalkan prestasi yang baik manakala GERAKAN...hmmm...

Orang Cina DAP tak sukakan Melayu. Cukup-cukuplah hipokrit tu. Jangan kata Cina DAP harmoni sangat dengan Melayu. Ini kenyataan. Jadi kalau Melayu datang membantu mereka sekalipun, bukan bermakna orang Cina DAP akan kata AKU CINTA PADAMU. 

Kesimpulannya di sini ialah, hanya orang Cina MCA dan orang Cina GERAKAN sahaja yang dapat menyatukan semula orang Cina DAP kembali ke dalam Barisan Nasional. Ia sukar dilakukan, tetapi tidak mustahil direalisasikan. Kerana hanya orang Cina saja yang mengerti kehendak dan sifat kaum mereka.

Mencari ibu bapa Vivian...tak tau pi manaSejak anak depa yang belajar kat Universiti Nasional Singapura tu buat hal, ala...si mangkuk yang ajak orang Islam berbuka dengan Bak Kut Teh yang wangi, enak dan menyegarkan tu, sapa lagi kalau bukan Si Vivian pelakon porno terkini tu, batang hidung malah bayang ibu bapanya langsung tak nampak dah. Sapa pun tak tau mana depa dah pi.

Sekarang pulak orang dah tau alamat dan nombor telefon depa dan keluarga depa, lagi la tak senang hati depa. Kecut habis segala.
Itulah...hantar anak belajar universiti, tapi dok bodoh lemau tara tu jugak. Haa, last last lari merapak. Ingat dah bijak sangat. Cabar lagi, cabar lagi. Kan dah kena seketoi.
Vivian mencari mummy daddy...
http://www.sinarharian.com.my/nasional/ibu-bapa-vivian-menghilang-1.183741

Sex Bloggers dipanggil beri keterangan oleh PDRM Bukit Aman

Alvin dan Vivian hari ini dilaporkan telah dipanggil untuk memberi keterangan di Bukit Aman. Setelah berkali-kali panggilan telefon dibuat oleh pihak Bukit Aman tidak dijawab oleh mereka, akhirnya mereka menghantar SMS mengatakan mereka akan hadir ke Bukit Aman bersama peguam mereka.

Kepada pembaca di luar sana, jangan cepat menyangka kedua-dua manusia ni telah dilepaskan tanpa tindakan setelah dipanggil oleh SKMM tempoh hari. Siasatan sedang dijalankan. Kali ini kerajaan bertindak lebih tegas terhadap perlakuan-perlakuan "gembira dan sengaja" yang cuba menggugat ketenteraman dan keharmonian negara.

Tak boleh ke semua orang duduk diam-diam dan hormat menghormati? Semua agama mengajar ke arah kebaikan. Tidak ada agama yang menyuruh penganutnya menghina agama-agama lain samada dengan sebab ataupun tanpa sebab. Untuk menyelesaikan sebarang masalah, dianjurkan dilakukan secara berhemah. Tunku Abdul Rahman telah pun menunjukkan contoh itu semasa proses menuntut kemerdekaan lagi. Walaupun hati beliau tidak suka kepada penjajah, tetapi diteruskan jua rundingan demi rundingan.

Hangpa lupa ka buat-buat lupa?

http://www.thestar.com.my/News/Nation/2013/07/18/Sex-bloggers-to-go-to-Bukit-Aman-with-their-lawyers.aspx

Wow!! Kehebatan PAS bermuka-muka tentang Islam

Dr. Siti Mariah Mahmud (PAS) menyeru kerajaan mengambil tindakan tegas bukan saja kepada masyarakat bukan Islam malah kepada orang Islam sendiri yang menghina agama lain.
Isunya di sini ialah, dia kata kenapa double standard asyik yang bukan Islam je kena tindakan. Ini merujuk kepada blogger seks Alvivi (Alvin dan Vivian). Dia kata kenapa tak ambil tindakan tentang Bible (versi bahasa Melayu) yang nak dibakar oleh Datuk Ibrahim Ali dan agama Hindu yang dihina oleh Datuk Zulkifli Noordin.
Hmm..hebat makcik ni. Yang isu Duta Vatican City sokong penggunaan kalimah Allah tu, awat tak bising? Apa tindakan PAS tentang ni? Kenapa tak demo depan kedutaan Vatican City tu dan baring atas jalan tanda protes? Adakah kerana si tua ni kata...

Yang isu Alvivi ajak orang Islam makan babi tu, kenapa tak bising? Ooo..nak tunjuk hangpa ni mengamalkan semangat perpaduan yang tinggi la?
Habis tu awat yang tak berpadu dengan UMNO menegakkan Islam? Sedangkan UMNO adalah kuasa Islam di negara ini. Yang nak jatuhkan tu kenapa?

http://starcore.cloudapp.net/News/Nation/2013/07/18/Take-action-over-insults-to-any-religion.aspx?utm_source=tsol&utm_medium=http%3A%2F%2Fstarcore.cloudapp.net%2FNews.aspx&utm_term=8&utm_content=%26%238216%3BTake+action+over+insults+to+any+religion%26%238217%3B+&utm_campaign=mostviewed

Jangan cabar Islam, Melayu
Berita Harian hari ini melaporkan peringatan daripada Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya toleransi agama dan kaum di Malaysia tidak dicabar dan disentuh oleh mana-mana pihak.
TPM dengan berhemah memperingatkan kepada seluruh rakyat Malaysia supaya jangan menyangka orang Melayu sentiasa berlembut dan berbudi bahasa hinggakan apa saja yang dilakukan terhadap kaum ini tidak akan diambil tindakan. 
"Jangan nak cabar Islam dan Melayu, kita akan bangun dan bangkit untuk menjaga negara yang aman dan makmur ini serta menjaga kesucian Islam," tegasnya.