Cari Apa?

Ahad, 6 Januari 2013

KARPAL: Kesilapan Pengiraan Undi Amat Memalukan!
Kesilapan dalam pengiraan undi pada DAP pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) bulan lepas adalah sangat memalukan, kata pengerusi kebangsaan parti itu, Karpal Singh.

Walau bagaimanapun, Karpal Singh menafikan bahawa kesilapan adalah disengajakan untuk membuktikan bahawa tidak ada perkauman dalam parti, dan mendakwa bahawa DAP tidak perlu menggunakan taktik itu bagi seorang pemimpin Melayu untuk memegang jawatan utama.

"Kesilapan itu memang malu kepada DAP tetapi ia tidak sengaja dan perkara itu telah disebabkan oleh kecuaian manusia dan tidak mendapat sokongan orang-orang Melayu seperti yang didakwa," katanya pada sidang akhbar, di sini, semalam.

Beliau menambah bahawa imej parti itu tidak akan tercemar kerana parti itu boleh menjelaskan apa yang benar-benar berlaku yang akan membuktikan ketelusan.

Pada hari Jumaat, sebuah akhbar tempatan melaporkan bahawa pelbagai pihak telah mempersoalkan tuntutan DAP bahawa terdapat kesilapan dalam pengiraan undi pilihan raya CEC diumumkan pada 15 Dis, dengan pemimpin Melayu parti itu, Zairil Khir Johari memenangi kedudukan dalam jawatankuasa.


Bicara Gades: Alahai, DAP kira undi dalam pemilihan jawatankuasa pun boleh silap... Ada hati bersuara lantang nak tegur SPR konon buat kesilapan dalam pilihanraya... Now, the reflect is back to you and Malaysians, kalau tak buka mata lagi dok sokong Pakatan Rakyat sangat, korang mmg buta mata dan buta hati!!!

PANAS!!! GUAN ENG BUKA PUSAT GERAKAN BAWAH TANAH BUAT CYBER TROOPERS DAP??!!


Dengar khabar bahawa LIM GUAN ENG telah terasa tercabar dengan Cyber Troopers pro-BN. Maka dengan itu beliau telah mengambil inisiatif sendiri untuk melatih Cyber Troopers di bawah kelolaannya beliau sendiri kerana beliau tidak percaya kepada PAS dan KEADILAN. Disebabkan itu, hanya puak-puak DAP sahaja yang di panggil. (PAS dan KEADILAN jangan marah) Tetapi itulah hakikatnya.


Yang lebih menarik lagi, hanya Cyber Troopers yang terpilih sahaja (kasta atasan) mendapat sponsor RM5k setiap seorang. Di sini sumber telah difahamkan pihak yang sponsor itu adalah PEMAJU yang banyak mendapat keuntungan dan kelulusan projek daripada kerajaan Negeri Pulau Pinang. Dan termasuklah hasil daripada Go Green Penang (tanpa beg plastic) untuk Negeri Pulau Pinang sahaja.

LIM GUAN ENG RASIS!!! Mengapa puak-puak DAP sahaja? Bagaimana pula degan PAS dan KEADILAN? Adakah Pakatan Rakyat sudah tidak sepakat.. - Sumber

STOP DAP!!!!! SAVE MALAYSIA~


Regim DAP terlalu banyak pembohongan dengan propaganda ala komunis yang tak henti henti mendewakan Lim Guan Eng sebagai dewa dan tuhan yang perfect!

Beberapa orang yang sering kali berhubung dengan sumber (penulis) kerap kali bertanyakan akan sokongan masyarakat cina dan peluang BN untuk kembali memerintah Pulau Pinang. Jawapan adalah mudah, setiap kerusi yang dimenangi oleh DAP tidak bermakna seluruh kaum cina menyokong DAP dan Pakatan. Fakta itu kita jangan lupa. Bahawa pengundi kaum tionghua di Pulau Pinang dah beri peluang kepada DAP dan mereka gagal.

Kawan sumber (penulis) sendiri turun bertemu dengan para penyokong DAP dan pakatan,mereka sendiri secara terbuka menyatakan sukar pertahankan Pulau Pinang. Sebelum ini Lim Guan Eng pernah kata BN akan dapat telur ayam pada PRU13 di Pulau Pinang,kemudian beliau tukar kepada peluang 50-50.. apa sebabnya?

DAP adalah Ultrakiasu, chauvanis dan rasis. DAP bakal dihumban keluar dari Pulau Pinang. Momentum kemarahan kaum cina sedang meningkat naik keatas regim DAP.

Sumber: Klik disini (ohh, jgn lupa log in fb dulu yer)

PAS PULAU PINANG MARAH FATHER JOSEPH LIM GUAN ENG????!!!!Jumaat lepas, Pemuda Pas Pulau Pinang telah melancarkan kempen tandatangan utk menghantar memorandum kepada Yang Di Pertuan Agong utk meminta Baginda campur tangan bagi mempertahankan kesucian kalimah Allah yang mana hanya eklusif untuk orang Islam di Malaysia. Bukan untuk kegunaan agama lain. Isu ini menjadi lebih besar kerana Father Joseph Lim Guan Eng dalam ucapan sempena tahun barunya telah menambahkan lagi kemarahan umat Islam di Malaysia apabila meminta Kerajaan BN bersetuju dengan penggunaan kalimah Allah dalam Kitab Bible versi Bahasa Melayu.Mohamed Hafiz yang juga bekas Ketua Dewan Pemuda PAS Pulau Pinang juga menggesa Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri, Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa memberi penjelasan berhubung kenyataan beliau secara peribadi menyokong penganut agama lain menggunakan kalimah Allah. Sdr Hafiz Nordin mendakwa bahawa Mujahid pernah membuat kenyataan itu dalam satu dialog di sebuah gereja di Butterworth tiga tahun lalu. Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Datuk Dr Mujahid Yusuf Rawa tidak menafikan pernah mengeluarkan kenyataan bersetuju agar penganut agama lain menggunakan kalimah ALLAH. Menurut Mujahid, kenyataan tersebut adalah berlandaskan fekah.


Bicara Gades: Wahai orang-orang islam... Bersatulah kita menetang segala kejahilan dan ajaran sesat PAS. Janganlah kamu menjual agama, bangsa dan negara hanya semata mata kerana wang ringgit dan pangkat terutamanya hanya kerana politik murahan...semoga ALLAH merahmati perjuangan kita.. amin.