Cari Apa?

Rabu, 17 April 2013

Dr Mazlan Vs Anwar Di Permatang Pauh #BNBagus #BetterNation #PRU13


Bekas naib presiden Telekom Malaysia Bhd Dr Mazlan Ismail yang dipilih sebagai calon Barisan Nasional (BN) kawasan Parlimen Permatang Pauh, yakin mampu menggugat kedudukan Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).

"Saya akan dedahkan kepincangan dalam pakatan pembangkang (PR) yang diterajui Anwar," katanya.

"Saya bekas naib ketua Dewan Pemuda PAS Pulau Pinang, dan pernah menjadi Pengarah PRU PAS negeri pada PRU 1999 dan 2004, dan saya yakin pengalaman itu dapat menjadi bekalan dalam menempuh perjuangan politik di Permatang Pauh.

"Insya-Allah, saya yakin menang, dan telah bersedia berkhidmat untuk masyarakat sebagai ahli politik sepenuh masa," katanya kepada pemberita di George Town hari ini.

Mazlan, 53, berkata menerusi sokongan padu jentera BN dan strategi rapi yang telah diatur sejak tiga bulan lepas, beliau yakin dapat menggugat kedudukan Anwar dalam mempertahan kerusi parlimen itu.

Mazlan berkata sebagai anak tempatan, beliau tidak mempunyai masalah untuk bertemu penduduk dan pengundi di kawasan Permatang Pauh, malah sudah berbuat demikian ketika menyokong parti pembangkang sebelum ini.

Anak tempatan Permatang Pauh itu memiliki Ijazah Komunikasi Elektronik dari University of Salford United Kingdom (UK) dan PhD dalam Intelectual Capital Management dari Universiti Teknologi Malaysia (UTM).

"Walaupun ia merupakan kali pertama saya bertanding pada pilihan raya, namun sokongan peringkat akar umbi BN telah memberikan motivasi kepada saya untuk tidak rasa takut dengan populariti Anwar," katanya.

- Bernama