Cari Apa?

Ahad, 24 Mac 2013

SIVARASA DAN TIAN CHUA BAWA RM20 JUTA KE MANILA PADA 7 FEBRUARI 2012 #Pengkhianat #LahadDatu

Pendedahan terbaru daripada blogger MrKinabaluBoy. 


Anwar Turut Jumpa Nur Misuari Di Manila


Manila – Philippine Military Intelligence mengesahkan kehadiran Sivarasa dan Tian Chua ke Manila, Filipina pada 7 Februari 2013, yakni dua hari sebelum pendaratan Pengganas Kiram ke Lahad Datu pada 9 Februari 2013. 

Media antrabangsa seperti Reuters, Inquirer Manila Times, The Philipine.ABC.CBN, Wikileaks dan Kedutaan Amerika di Manila mengesahkan akan “Pembabitan Individu Pembankang dari Malaysia”. Kemudiannya individu pembangkang ini dikenalpasti sebagai Tian Chua, R. Sivarasa dan Bapa Pengkhiamat Negara Anwar Ibrahim. 

Dua hari lepas, Atik Husin dan Holanda mengesahkan di Mahkamah Tawau bahawa mereka dibayar upah dan wang oleh seseorang semasa di Filipina lagi. 

Pada 8.2.2013 iaitu sehari selepas R.Sivarasa dan Tian Chua bertemu dengan Kelompok-Kelompok MNLF, dipercayai memberikan Sejumlah Wang yang maha besar kepada MNLF untuk mengkucar-kacirkan Sabah menjelang Pembubaran Parlimen kononnya pada 1.3.2013. 

Perjumpaan pada 7 Feb 2013 merupakan janji manis Buku Jingga ke-2, dua orang pengkhianat kepada penceroboh untuk menceroboh negara sendiri. 

Begitu juga bapa segala pengkhianat negara Anwar Ibrahim turut bersama-sama berada di Manila bertemu Nur Misuari. Ini juga dipantau oleh Philipine Militarry Intelligent dan dilapor oleh media-media cetak antarabangsa. 


Mereka Ke Manila Membawa Wang pada 7.2.2013…2 Hari Sebelum Pendaratan Pertama Pengganas Kiram 


RM 20 JUTA ANWAR BAYAR LAJIM

Ramai orang di luar sana tidak mengetahui bahawa Bapa Pengkhianat Negara Anwar Ibrahim, telah membayar Lajim sejumlah Wang RM20 Juta untuk melompat lagi kepada PKR. Info ini diberitahu kepada kami oleh Salah Seorang Pegawai Tinggi Lajim di Kementerian Perumahan…(Kinabaluboy akan ulas perkara ini kemudian). 

Maknanya, jika Anwar boleh bayar Lajim RM20 Juta supaya melompat parti. Maka anda teka berapa Jumlah Wang yang Anwar usahakan kepada Kelompok MNLF ini? 

Mereka hendak membeli sesiapa sahaja sekarang, bapa Saiful mereka beli, dan cubaan membeli Dato’ Eskay turut dibuat. Sekali lagi janji Buku Jingga Bapa Pengkhianat Negara Nombor 1, bukan sahaja Sabah malahan Sarawak juga mahu dituntut oleh Misuari. Maka terancamlah keselamatan Sabah & Sarawak. Di Sarawak, NDI melalui Global Witness yang dibiayai oleh (George Soros) yang merupakan penyagak matawang turut fokus kepada Sarawak, turut mengkucar-kacirkan negeri Sarawak. 

Isu ini Kinabaluboy akan sambung dua tiga hari lagi, krew strategik kami baru sahaja terbang ke Sarawak untuk mendapatkan maklumat eksklusif untuk anda. Sabah & Sarawak adalah fix deposit BN mereka hendak meruntuhkan secara kejam, pertumpahan darah dan menggadaikan negara.

Is Money An Issue? NO. Lihat kepada kesanggupan membayar bapa Saiful berapa juta!. Juga Offer membayar Dato Eskay any amaunt to any account in any country. Bermaksud unlimited budget ditaja oleh siapa? Bersambung…

Sumber: MrKinabaluBoy

EKSKLUSIF #LahadDatu : BUTIR-BUTIR PENGLIBATAN ANWAR


SURUHANJAYA SIASATAN DIRAJA KE ATAS PENGLIBATAN ANWAR KE ATAS PENCEROBOHAN PENGGANAS KIRAM DI LAHAD DATU WAJAR DISEGERAKAN

16.7.2012 - Anwar jumpa Nur Misuari secara rahsia dan berasingan. Pertemuan melebihi 1 Jam.

17.7.2012 - Anwar sekali lagi bertemu Nur Misuari. Pertemuan kurang 1 Jam.

18.7.2012 - Sehari kemudian, Anwar membayar Lajim RM20 Juta untuk tinggalkan UMNO. Imbas semula pada tahun 1994, Anwar membayar Lajim RM3 juta supaya tinggalkan PBS.

12-13.10.2012 - Anwar ke Lahad Datu, turut mengadakan pertemuan dengan Kumpulan Kiram.

18.10.2012 - Anwar sekali lagi menemui Nur Misuari! Pertemuan kali ini sangat serius dan fokus.

2.11.2012 - Anwar mula membuat "spin" dengan lagu "SABAH NAK HILANG"

1.12.2012 & 7.12.2013 - Anwar sekali lagi mempengaruhi minda rakyat dengan lagu "SABAHNAK HILANG"

17.1.2013 - Kapal Perang USS Guardian berlabuh secara salah di Laut Sulu.

29.1.2013 - Anwar meyakinkan rakyat Malaysia "SABAH DAH HILANG"

7.2.2013 - ANWAR menghantar Tian Chua & R. Sivarasa ke Manila. Mereka turut membawa dan menguruskan sejumlah wang. Pergerakan mereka diintip oleh Philipine Military Intelligence.Anwar turut berjumpa sekali lagi Nur Misuari, pertemuan Anwar dengan Nur misuari direkod dan diambil gambar oleh Philipine Military Inteligence.

8.2.2013 - Sebelum mendarat di Lahad Datu, pengganas-pengganas Kiram memberikan sejumlah wang yang banyak kepada keluarga masing-masing selepas mereka dibayar-upah oleh seseorang. Mereka meneka istilah Individu Penting Pembangkang Malaysia, ianya merujuk kepada Anwar Ibrahim.

9.2.2013 - Pendaratan pertama Pengganas-pengganas Kiram, selepas kedatangan Tian Chua dan R.Sivarasa pada 7.12.2013.

- Pada hari yang sama juga, Tian Chua dan R. Sivarasa mendarat di KLIA.

16.2.2013 - Nurul Izzah Anwar memperlekeh PGA.

19.2.2013 - Pengganas Kiram menaikkan bendera Kiram di sekitar Kg. tandou dan Kg. Tg. Batu di Lahad Datu.

- Pada hari yang sama, di Kuala Lumpur, Tian Chua dan R. Sivarasa mengadakan Press Conference mengenai Filipina.

28.2.2013 - Pengganas Kiram dimaklumkan Parlimen akan dibubarkan, SERENTAK dengan itu juga serangan dimulakan ke atas pasukan keselamatan kita.

- Anwar berharap dengan "peperangan" yang meletus di Lahad Datu, kerajaan akan mengisytiharkan Darurat di Sabah. Anwar berharap PRU13 hanya akan diadakan di Semenanjung.

- Pada hari yang sama Anwar menyanyi dengan gembira lagu "SABAH DAH HILANG"

1.3.2013 - Inqurer.Net, The Manila Times, Reuters, Kedutaan Amerika di Manila dan Wikileaks menyebut "Tokoh Pemimpin Pembangkang" lebih jelas "Anwar Ibrahim" terlibat dalam Pencerobohan di Lahad Datu. Mereka diberitahu oleh Philipine Military Intelligence!

- Pada hari yang sama, Tian Chua mengatakan kes di Lahad Datu SANDIWARA!

4.3.2013 - Media Antrabangsa ABS.CBN melaporkan Pengganas Kiram sebenarnya diundang oleh "Tokoh Pembangkang" lebih tepatnya ialah "Anwar Ibrahim"!

7.3.2013 - Anwar membayar Azlan Mohd. Lazim supaya memohon maaf kepadanya dan menyertai PKR. Anwar menguruskan hal ini melalui Johari Abdul.

- Nur Misuari dalam FB nya menyatakan Kegembiraannya, Azlan Mohd. Lazim memohon maaf kepada Anwar!

10.3.2013 - Ejen kami seorang Palauk yang terlatih, memaklumkan kepada kami bahawa Pengganas Azumudie sudah mati ditembak pengawal elitnya atau 4 orang askar MNLF.

- Sebuah lagi Media Internasional, Global Research mendedahkan "Anwar Ibrahim" dalang di sebalik Pencerobohan di Lahad Datu!

11.3.2013 - Pasukan tentera Filipina berjaya menangkap 38 Pengganas Kiram yang melarikan diri dari Lahad Datu, bersama-sama mereka sejumlah Senjata M16, senapang patah, pistol dan senjata tradisonal seprti parang dan pisau.

12.3.2013 - Wikileaks sekali lagi mendedahkan "Anwar Ibrahim" terlibat dalam Pencerobohan di Lahad Datu.

13.3.2013 - Azmin Ali Mengakui Anwar memang ada menghubungi Nur Misuari!

15.3.2013 - PKR menyatakan sokongan kepada Harry Roque mengadakan Protes di Kedutaan Malaysia di Manila.

16.3.2013 - Setiausaha Luar Filipina mengesahkan mereka mempunyai Bukti Kukuh penglibatan Anwar Ibrahim dalam pencerobohan pengganas Kiram di Lahad Datu!

20.3.2013 - Akhirnya, tidak tahan dengan pendedahan demi pendedahan, Anwar mengaku ada menemui Nur Misuari !

21.3.2013 - Pengganas Kiram didakwa di Mahkamah Tawau. Beberapa Pengganas Kiram menyatakan kepada Mahkamah mereka Diupah, Dibayar dan Dijanjikan bayaran.

22.3.2013 - Ejen Palauk kami di Kunak dan Lahad Datu menyatakan Keluarga Pengganas Kiram di Filipina menuntut Ganti Rugi dari "Tokoh pembangkang Malaysia", lebih tepat "Anwar Ibrahim" (Butiran maklumat akan menyusul selepas ditranslate ke dalam bahasa Melayu).

*Nota : Pertemuan Anwar dengan Nur Misuari ketika Anwar menjawat jawatan Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan pada pertengahan tahun 1990an tidak disertakan.

Bersambung...

Game Plan Opposition. #GE13 #TolakPakatoons

Rakyat Harus Tahu.

Damage control

Memenangi persepsi rakyat adalah rukun politik paling penting. Menyedari hakikat ini, antara langkah-langkah yang wajib dilakukan ialah; 

Step 1."Apa nak jadi pun jangan mengaku". Mesti beritahu rakyat bahawa "Semua ini fitnah dan konspirasi peringkat tertinggi" kerana mereka begitu takut dengan prinsip saya yang tidak berkompromi dengan segala bentuk rasuah, kronisma mahupun nepotisma yang sudah menjadi makan penguasa rakus dan zalim".

step 2. Dalam keadaan "rakyat sedang keliru", hukum Marchiavelli menyebut, "ambil peluang untuk menambah kekeliruan sediada". Inilah yang dilakukan oleh Anwar dan kemahirannya memang terserlah.

step 3. Dalam kebingungan inilah, Anwar melambakkan segala "maklumat ilusi palsunya" di saat rakyat begitu dahagakan kisah sebenar di sebalik pemecatan ini.

Step 4. Musnahkan kepercayaan rakyat secara total terhadap media perdana, khususnya Utusan dan TV3 yang sudah terlepas dari kawalannya selama dia berada dimercu kuasa. Tujuannya tak lain tak bukan agar rakyat akan menolak apa saja maklumat dan penjelasan yang diberikan oleh pihak kerajaan.

Step 5. Sebarkan maklumat tentang kononnya pengakuan dari pegawai tinggi Bukit Aman yang begitu simpati dengan penganiayaan yang dilakukan terhadap Anwar, "bahawa saya telah diarahkan oleh Mahathir Mohammad untuk menyuntik Anwar dengan kuman HIV".

Step 6. Sebarkan Mahathir dan Ketua Polis Negara sudah menerima balasan Allah. Rahim Noor lumpuh sebelah tangan. Mahathir mengidap penyakit koma. Inilah balasan Allah terhadap penzalim. Bila ada yang menjawab "Mahathir dan Rahim Noor baru sebentar tadi keluar TV", mereka kata, "Itu video klip lama yang diulang tayang bagi menutup cerita sebenar".

Step 7. Mengambil peluang kelemahan utama IGP yang panas baran dengan melakukan pelbagai provokasi terhadap pasukan polis dengan hinaan "Anjing kerajaan", polis gestapo dsb.

Step 8. Provokasi yang berkesan. Bila ditangkap Rahim Noor "bagi penumbuk, sepak dan terajang pada Anwar. Kesakitan sebegini adalah terlalu kecil bagi Anwar jika dibandingkan dengan "pulangan" yang bakal diperolehi dari kesan lebam tumbukan di mata. "Modal Lebam mata ditumbuk IGP" terlalu sedikit berbanding dengan "tuduhan liwat dan main perempuan" yang mahu dicover.

Pendekatan damage control, provokasi, pemusnahan kredibiliti media perdana dan penyebaran maklumat palsu yang membangkitkan simpati kepada Anwar dan menimbul perasaan benci terhadap kerajaan, telah memberikan hasil yang sangat memberansangkan.

Lebam mata inilah yang dijadikan bahan bukti bahawa "kerajaan memang zalim".

Lebam mata inilah yang membangkitkan simpati rakyat.

Kezaliman dan penganiayaan serta ketakutan Mahathir terhadap Anwar amat keterlaluan. Tak cukup sekadar pecat, malah sampai hati pula memberi arahan mencucuk Anwar dengan kuman HIV.

Simpati datang mencurah terhadap Anwar hasil dari gambaran persepsi yang dibina melalui kaedah paling kotor di dalam situasi yang mengelirukan. Pendekatan ini amat berjaya. Golongan rakyat yang "baru terjaga tentang isu politik negara" hasil dari kegemparan pemecatan Anwar adalah "mangsa terbesar" yang "bersimpati"dengan Anwar. Simpati yang terbit dari propaganda maklumat palsu dan fitnah.

Rakyat perlu tahu kerana rakyat tidak boleh dibiarkan terus-terusan dipermainkan minda dan perasaannya oleh Anwar. Inilah permainan mereka sejak dulu lagi, Anwar Ibrahim - menfitnah Mahathir.

Skrip yang sama berulang selepas beliau keluar penjara.