Cari Apa?

Sabtu, 30 Jun 2012

Ummi Hafilda akan londehkan IDOLA KUNYIT Pakatan di Pmtg Pauh 30 Jun 2012, 9.00 malam


Wanita yang paling ditakuti oleh Anwar Ibrahim iaitu Ummi Hafilda akan 'langgar' kubu kuat PKR malam ni..

Bertempat di Taman Janggus Permatang Pauh, Ummi malam ni akan melakukan satu pendedahan terkini berkenaan skandal RM 3billion Anwar dan juga mendedahkan skandal-skandal penyelewengan Ketua Umum PKR tersebut..

Gua jangkakan, ceramah Ummi malam ni mesti panas sebab tempat ceramah tu adalah tak jauh dari Masjid Batu yang merupakan kawasan totok Pas..

Penganjur dah diberi amaran bahawa MUNGKIN akan berlaku provokasi dari pihak-pihak 'terbabit' yang confirm panas punggung apabila 'idola kunyit' dorang dilondehkan oleh Ummi nanti..

So.., bagi sesapa diantara rakan-rakan pembaca blog gua yang tinggal berhampiran, dijemputlah datang beramai-ramai ye..

Jom kita tunjukkan pada puak-puak Pas bahawa Anwar dah tak relevan di Pmtg Pauh!!

DAP Tetap Tidak Akan Terima Hudud - Lim Guan Eng


Georgetown - Hari ini Setiausaha Agong DAP mengulangi pendirian bahawa DAP tidak bersetuju dengan hudud kerana berpegang kepada perlembagaan dan menurutnya tidak ada hudud didalamnya perlembagaan semasa wacana "Benarkah DAP mengancam Islam" anjuran akhbar web berbahasa Melayu DAP Roketkini. DAP akan tetap bersama PAS dan PKR kerana isu hudud tidak menghalang pakatan rakyat daripada bekerja sama kerana berpendapat ada isu yang lain mereka boleh bersama seperti kemungkaran dan membanteras rasuah.

Tegas Lim Guan Eng "Kita berbincang untuk berpegang kepada yang sedia ada. Kita mesti mengikut amalan dan konvensyen yang ditetapkan.

"PAS ada pendirian, DAP ada pendirian. Tetapi ia tidak menghalang kerjasama dalam isu yang lebih besar," katanya

'Tak mungkin pujuk non-Muslim terima hudud' yang diperjuangkan oleh PAS kerana hudud harus bersifat sejagat dan tidak tertumpu hanya kepada segelintir sahaja.Lim turut ditanya seorang anak muda bagaimana parti itu menerapkan kefahaman kepada bukan Islam mengenai hudud selepas ia didakwa ditakut-takutkan pemimpin BN.

"Tidak mungkin (DAP) memujuk orang bukan Islam untuk menerima hudud. Hakikatnya bukan DAP sahaja tidak terima hudud, tetapi kebanyakan orang bukan Islam, di Sabah dan Sarawak lebih ramai tidak bersetuju.
"Itulah hakikat yang kita kena terima. Pemimpin PAS perlu menerima hakikat, hudud tidak diterima oleh golongan bukan Islam. Tetapi mereka memberi keyakinan bahawa mereka tidak akan paksa. (Saya rasa) itu yang penting," katanya.

Sehubungan itu, Lim yang juga ketua menteri Pulau Pinang mengajak semua pihak supaya tidak terperangkap dengan Umno yang didakwanya mahu menonjolkan isu hudud untuk memecahbelahkan Pakatan.

"Kita berdasarkan kerjasama atau prinsip musyawarah. Kalau kita bersetuju, mari kita cari kata putus. (Perkara) yang tidak boleh bersetuju, kita terima pandangan yang berbeza," katanya.

Sementara itu, Lim menegaskan salah faham rakyat khususnya orang Melayu-Islam terhadap parti itu disebabkan "persepsi palsu" yang didakwanya dibentuk oleh BN.

Lim juga menafikan dakwaan DAP anti-Islam, memandangkan parti yang ditubuhkan pada 1966 itu menerima perkara yang termaktub dalam perlembagaan termasuk Islam sebagai agama persekutuan. - Sumber


Bicara Gades: Akhirnya, Lim Guan Eng bersuara mengenai isu Hudud... Seperti yang diduga, pendirian LGE tetap sama dengan Karpal Singh... Apa kata PAS tentang hal ini?? Adakah selepas ini PAS akan berdiam diri atau menyalahkan DAP dan PKR sepertimana PAS menyalahkan UMNO?? Come On PAS... We already know this... tak perlu nak trap BN dalam permainan pelaksanaan Hudud ni... PAS sendiri pun sebenarnya tidak berani nak melaksanakannya tetapi oleh kerana kepetingan politik, mereka nak menunjukkan kepada rakyat bahawa UMNO yang menolak Hudud sedangkan mereka sendiri tidak membuat kajian yang betul dan mendalam mengenai Hudud ini... Sebab itu, apabila The Big Boss kata tidak akan terima Hudud, mereka akan tunduk membisu...


Dulu, demi Agama Islam dan Bangsa, muzakarah antara UMNO dan PAS dicadangkan... Namun, pelbagai syarat diletakkan oleh TGNA... Susah sangatkah hendak duduk semeja dan berbincang demi Agama Islam dan survival Bangsa Melayu?? 
Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat telah meletakkan tiga syarat sebelum diadakan muzakarah iaitu UMNO perlu menerima rakan pakatan Pas iaitu DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR), UMNO menukar dasar kebangsaan kepada dasar Islam secara rasmi dan mencadangkan muzakarah diadakan sebelum pilihan raya umum.
Fikir-fikirkanlah... Apakah jenis agama Islam yang diperjuangkan PAS ini?? 

Anwar Trains Pluralism Guerrilla In Indonesia?
Mungkin ramai yang tidak menyedari kewujudan akhbar ini kecil, Malaysia 'Harini', tetapi halaman depan akhbar bagi terbitan Jun 11-25, 2012 keperluan yang perlu diberi perhatian.

Kisah dalam frontpage yang bertajuk 'Utan Kayu Markas lahir gerila anwar?' (Utan Kayu II The Headquater of Anwar's Guerilla?) Mendedahkan bagaimana pelajar dilatih untuk masuk ke dalam sektor awam sebagai perisik untuk mendapatkan maklumat. Mereka juga bertanggungjawab dalam menyebarkan liberalisme dan pluralisme di kalangan masyarakat. Objektif utama mereka di ibu pejabat adalah untuk menjatuhkan kerajaan dan semua pemahaman mereka.

Menurut akhbar itu, Anwar telah direkrut banyak generasi muda kita, khususnya pelajar dihantar ke Utan Kayu untuk menjalani latihan.

Dalam ringkasnya pemahaman, liberal, yang dilihat sebagai keterbukaan dalam meletakkan hak asasi manusia, yang merupakan manusia nafsu dan mahu sebagai sesuatu yang jauh lebih penting bahawa budaya, agama atau sifat perkara. Dalam perkara tertentu, mereka juga menggunakan 'hak' mereka terhadap majoriti dengan menganjurkan demonstrasi dan rusuhan.

Pluralisme dalam Sebaliknya, merujuk kepada kepercayaan bahawa semua agama adalah pada status sama. Jadi, umat Islam, sebagai contoh, boleh berkata sembahyang mereka mana-mana sahaja walaupun ia adalah di sebuah kuil atau gereja. Selain itu, semua orang boleh merujuk doa mereka kepada Allah SWT atau bahkan Isa atau lain-lain.

Yang Utan Kayu Komuniti yang diketuai oleh penulis akhbar Tempo, Goenawan Mohamad, Suara Pembaharuan akhbar penulis, Ristides Katoppo, LIPI Pemerhati, Moehtar Pabottinggi, Wartawan Kanan Radio Mara itu, Mohamad Sunjaya, Pegawai Komunikasi Digebuki, Ashadi Siregar dan 1 pemberita beberapa lain di Indonesia.

Tekan kebebasan yang meningkat selepas kejatuhan Presiden Seoharto telah membuka jalan terbuka bagi kumpulan ini untuk pergi aktif. Ia menjadikannya lebih mudah bagi mereka untuk omre di dalam politik, pemimpin Komuniti Utan Kayu telah menubuhkan sebuah institut yang dikenali sebagai Institut Pengajian Arus Maklumat (Isai) di mana mereka bertanggungjawab dalam menerbitkan buku-buku politik yang memperluaskan rangkaian wartawan alternatif.

Sama seperti mana-mana ejen lain yang liberal di Malaysia seperti Malaysiakini, SUARAM dan seluruh beban orang lain di mana mereka yang ditaja oleh NED dan NDI, sambungan kompleks di bawah CIA, majalah Tempo juga menerima bantuan daripada The Asia Foundation dari rangkaian yang sama. Melalui dana yang sama, iaitu bagaimana Goenawan berjaya menubuhkan Komuniti Utan Kayu dan Komuniti Salihara, Islam Liberal dan LGBT Pusat, yang Anwar telah dijemput untuk memberi ucapan khas.

Pengasas The Asia Foundation untuk rantau Asia Tenggara adalah Dr Surin Pitsuwan, seorang Menteri Luar Thailand bekas yang juga kawan Anwar.

Surin lulus dari Harvard, Muslim Thailand pertama yang pro neo-con bahawa dia telah diberikan Fellowship dari Program Fellowship Rockeffeler, Yayasan Rockefeller, Universiti Harvard dan Universiti Amerika, Kaherah. Peranan Asia Foundation adalah menaja kefahaman islam yang pro-Barat atau liberal.

Selain daripada Anwar memberikan ucapan di Komuniti Salihara, Goenawan juga menjemput Aminah Wadud, Islam liberal yang mengetuai solat Jumaat di Amerika untuk memberi ucapan di sana. Mungkin ramai yang sudah lupa bahawa apabila Anwar adalah Presiden Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), beliau telah melantik Aminah Wadud sebagai salah satu daripada pensyarah universiti 1989-1993.

Beberapa yang lain yang telah dijemput untuk Komuniti Salihara akan Musdah Mulia, seorang Muslim Liberal yang secara aktif menyokong LGBT.

Selain Komuniti Salihara, Goenawan juga berjuang untuk LGBT melalui lontar Foundation dan Yayasan TIFA.
 
Persamaan di antara Aminah Wadud, Musdah Mulia, Goenawan dan Anwar Ibrahim akan menjadi fakta bahawa mereka adalah beberapa orang Islam yang dipuji oleh Barat kerana mereka berjuang untuk kebebasan, hak asasi manusia dan beberapa perkara lain.

Kerana menimbulkan kontroversi di kalangan umat Islam, Aminah Wadud menerima Hadiah Demokrasi Denmark. Musdah Mulia menerima Wanita Antarabangsa Jabatan Negara AS Anugerah Keberanian untuk mempertahankan LGBT. Anwar diberikan beberapa jawatan yang tinggi dalam beberapa organisasi di dalam rangkaian Neo-con dan Goenawan menerima Hadiah Dan David dari Universiti Tel Aviv, Israel. Walaupun akhbar Israel, Haaretsz juga melaporkan bahawa beliau telah diberi USD250, 000 untuk anugerah itu.

Pada hakikatnya, hadiah-hadiah dan anugerah yang telah diberikan kepada mereka semua adalah disebabkan pemusnahan itu bahawa mereka telah dibuat kepada orang Islam.

Di Malaysia, beberapa orang-orang yang menerima bahawa jenis anugerah daripada Barat termasuk Sreevanesan Ambiga untuk perjuangannya untuk LGBT.

Oleh itu, jika ada pembaca di luar sana masih mempunyai keraguan tentang hakikat bahawa terdapat organisasi yang mahu memecahkan Islam, mereka harus melihat kepada Al-Quran yang menyatakan "Dan janganlah orang-orang Yahudi atau Kristian akan meluluskan di antara kamu sehingga kamu mengikut agama mereka" ( al Baqarah ayat 120).

Allah tidak berbohong. Kebenaran dari Al-Quran kini betul-betul di depan mata kita. Mungkin pelajar Malaysia mudah terpengaruh untuk membenci dan menyebabkan rusuhan tanpa apa-apa sebab. Mereka perlu menilai perkara-perkara terlebih dahulu sebelum mereka merosakkan diri mereka dan masyarakat mereka.

Kerajaan tidak harus mengambil ringan perkara ini. Kami berharap bahawa kerajaan akan mengambil tindakan terhadap ejen-ejen neo-con di negara kita.

Sketsa PAS Dan UMNOSumber: pistolnakal.blogpsot.com

Bicara Gades:Kalau bab menyalahkan UMNO, mmg pandai puak PAS nih... Tapi salah sendiri, langsung x nampak... Haih! Mana Islamnya tuuu......
Siri 5 (Akhir): Dialog Rasulullah s.a.w dengan Iblis

Pertanyaan Nabi (15) :

“Apa yang dapat menolak tipu dayamu?”

Jawab Iblis : “Jika berbuat dosa, maka cepat-cepatlah bertaubat kepada Allah, menangis menyesal akan perbuatannya. Apabila marah, segeralah mengambil air wudhu’, maka padamlah marahnya”.

Pertanyaan Nabi (16) :

“Siapakah orang yang paling engkau sukai?”

Jawab Iblis : “Lelaki dan perempuan yang tidak mencukur atau mencabut bulu ketiak atau bulu ari-ari (bulu kemaluan) selama 40 hari. Di situlah aku mengecilkan diri, bersarang, bergantung, berbuai seperti pijat pada bulu itu”.

Pertanyaan Nabi (17) :
“Hai Iblis! Siapakah saudaramu?”

Jawab Iblis : “Orang yang tidur meniarap / telungkup, orang yang matanya terbuka di waktu Subuh tetapi menyambung tidur lagi. Lalu aku lenakan dia hingga terbit fajar. Demikian juga pada waktu Zuhur, Asar, Maghrib dan Isya’, aku beratkan hatinya untuk sholat”.

Pertanyaan Nabi (18) :

“Apa yang dapat membinasakan dirimu?”

Jawab Iblis : “Orang yang banyak menyebut nama Allah, bersedekah dengan tidak diketahui orang, banyak bertaubat, banyak tadarus Al-Qur’an dan sholat tengah malam”.

Pertanyaan Nabi (19) :“Hai Iblis! ?” Apa yang dapat memecahkan matamu?”

Jawab Iblis : “Orang yang duduk di dalam masjid dan beri’tikaf di dalamnya”.

Pertanyaan Nabi (20) :
“Apa lagi yang dapat memecahkan matamu?”

Jawab Iblis : “Orang yang taat kepada kedua ibu bapaknya, mendengar kata mereka, membantu makan, pakaian mereka selama mereka hidup, karena engkau telah bersabda : Syurga itu di bawah tapak kaki ibu”.

(Sumber : KH. Abdullah Gymnastiar, Muhasabah Kiat Sukses Introspeksi Diri, Penerbit Difa Press, September 2006)

PAS RELA KHIANAT AGAMA ISLAM DAN BANGSA DARIPADA TINGGALKAN DAP
Sejak PAS dan DAP tidur sebantal dengan diwalikan oleh PKR, watak, sikap, prinsip dan dasar parti Islam itu semakin menyamai parti cauvinis Cina tersebut.

Sedang DAP bijak mengatur langkah dan strategi untuk menawan hati orang Melayu, PAS pula bertindak sebaliknya.

Umpamanya DAP menggula-gulakan orang Melayu kononnya parti itulah pejuang yang ikhlas terhadap agenda Melayu di Pulau Pinang.

DAP merasuah orang Melayu dengan memberi peruntukan lebih tinggi kepada majlis agama negeri dan projek-projek kecil sementara projek pembangunan yang besar dan bernilai tinggi pula isapu oleh pemimpin dan kroni DAP berbangsa Cina.

Melihat kepada betapa baiknya sikap DAP kepada orang Melayu di Pulau Pinang, PAS pun termakan dengan umpan tersebut dan terus memuji-muji dan menyanjung parti yang pernah dilabelnya sebagai kafir harbi dan pengkhianat Melayu.

Setelah menjadi tiga serangkai dengan DAP dan PKR dalam Pakatan Rakyat, semua yang pernah dilabelkan haram dan jijik oleh PAS kepada parti rasis Cina itu menjadi halal, bersih dan bebas dari dosa.

Malah PAS pula kini menjadi pembela terbesar DAP dan mempertahankan tindak tanduk serta dasar parti itu.

Tidak cukup dengan itu PAS sanggup menukar dasar dan perjuangannya menuntut sebuah negara Islam kepada yang satu konsep yang lebih lunak dan tidak merbahaya kepada DAP iaitu 'negara berkebajikan'.

Semua ini dilakukan untuk menjaga hati rakankongsi baru PAS dalam politik tetapi yang menyedihkan parti itu membelakangkan agenda Melayu yang kononnya selamanya ini dipertahankan.

Kenyataan biadap Timbalan Pesuruhjaya PAS Perak, Nizar Jamaluddin berhubung isu pembelian plat WWW 1 oleh Sultan Johor menjadi bukti jelas.

Nizar dengan celupar mempertikaikan tindakan Tuanku dalam isu itu tanpa memperdulikan samada perbuatannya itu boleh mencemar dan memalukan institusi raja yang selama ini menjadi payung pelindung kepada bangsa Melayu sejak berzaman.

Apa yang disebut oleh Nizar dalam twitternya senada dengan sikap anti-Melayu dan raja yang ditunjukkan oleh DAP.

Lupakah orang Melayu Perak khususnya akan episod 'sembah derhaka' Nizar kepada Sultan Azlan Shah apabila enggan meletak jawatan apabila dititah berbuat demikian pada awal 2009?

Menurut sumber dalaman PAS Perak sendiri, keceluparan Nizar dan sikap anti-raja yang ditunjukkan beliau dalam isu kejatuhan kerajaan negeri Pakatan Rakyat dan insiden terbaru membabitkan Sultan Johor adalah kerana beliau mempunyai pertalian darah dengan dua pemimpin DAP Perak iaitu Pengerusi DAP Perak, Ngeh Koo Ham dan Setiausaha DAP Perak, Nga Kor Ming.

Ngeh dan Nga adalah sepupu sementara Nizar pula menjadi sepupu kepada kedua-duanya dari sebelah ibunya yang berbangsa Cina.

Jadi bak kata pepatah Melayu, ke mana tumpah kuah kalau tidak ke nasi; sikap menentang institusi raja yang dizahirkan oleh Nizar telah sediada mengalir dalam tubuh badannya secara semulajadi.

Maka tidak hairanlah setiap kali Nizar mengadakan sidang akhbar semasa menjawat Menteri Besar Perak dahulu, beliau akan diapit oleh Ngeh dan Nga.

Setiap kalimat dari mulu Nizar akan dikawal ketat oleh kedua-dua pemimpin DAP itu dan tidak boleh dilafazkan tanpa persetujuan mereka.

Malah amat jelas pada mana-mana sidang media, Nizar akan menoleh kepada Ngeh dan Nga terlebih dahulu sebelum menjawab soalan yang diajukan oleh wartawan terutamanya soalan yang berkaitan dengan dasar Melayu.

Pernah Nizar dilihat bertindak secara spontan seperti robot dengan menoleh kepada Ngeh dan Nga untuk mendapat ilham apakah jawapan paling selamat dan sesuai apabila ditanya mengenai isu pemberian tanah pajakan selama 999 tahun kepada penduduk Cina.

Ini hanyalah sekelumit daripada rentetan insiden yang membabitkan pemimpin PAS dengan institusi raja.

Sejak bersekongkol dengan DAP, PAS tidak lagi menghormati raja-raja Melayu bahkan selalu menimbulkan kontroversi yang mencemar kemuliaan institusi itu.

Bagi PAS, ia lebih rela menggorbankan agenda Islam dan membelakangkan bangsa Melayu sekiranya ini dapat membantu parti itu membolot kuasa politik, daripada berpisah dengan kekasihnya DAP yang tidak seagama dan tidak juga sebangsa.

PR Mengaku Mereka Seperti Ikhwan MusliminIkhwan Muslimin Dan PR Bagai Langit Dengan Bumi

Kemenangan Parti FJP yang meletakkan calon dari Ikhwan Muslimin, Dr. Mohamed Morsi dilihat oleh Pakatan Rakyat sebagai insipirasi. Menurut Ketua Pembangkang, Dato’ Seri Anwar Ibrahim, seperti yang dilaporkan oleh sisipan akhbar Harakah, iaitu Fikrah, kemenangan Dr. Morsi dan perubahan yang berlaku dalam negara Arab hari ini boleh merebak kepada Malaysia dengan semangat yang ditunjukkan oleh rakyat hari ini.

Secara tidak langsung, Anwar juga membuktikan apa yang dituduh ke atasnya iaitu beliau sememangnya berniat untuk menggulingkan kerajaan dengan cara keganasan sepertimana yang dilakukan oleh rakyat Mesir.

Kerana terlalu ingin menjadi Perdana Menteri Anwar sering berangan-angan membayangkan dirinya seperti tokoh-tokoh pembebasan lain seperti Aung Suu Kyi, Ghandi dan sebagainya. Dan apabila Mesir mengalami pemberontakan serta Morsi diangkat menjadi Presiden, Anwar pantas menyamakan dirinya dengan Morsi, dan partinya, Pakatan Rakyat, umpama Ikhwan Muslimin pula.

Sedangkan Morsi dan Anwar adalah jauh panggang dari api. Dan Parti FJP dengan Pakatan Rakyat adalah bagai langit dengan bumi. Manakala PKR, malah PAS juga, iaitu parti yang kononnya ‘paling Islamik’ dalam PR, langsung tidak menyamai Ikhwan Muslimin.

Pertamanya, dalam era pemerintahan Mubarak, calon dari parti Ikhwan Muslimin hanya boleh bertanding atas tiket bebas kerana pertubuhan itu tidak diiktiraf. Sedangkan Anwar dan apa saja nama parti yang ditubuh atau digabungkannya tidak pernah dinafikan hak untuk bertanding atas tiket parti.

Walaupun Ikhwan Muslimin membawa imej Islam konservatif tetapi ia tidak pula menyamai PAS. Ikhwan Muslimin tidak menggadaikan prinsip perjuangan mereka hanya kerana ingin memenangi pilihanraya. Ia kekal meletakkan Islam sebagai platform tetapi dengan pendekatan lebih terbuka. Jika dulu parti ini membelakangkan terus peranan wanita, hari ini Ikhwan Muslimin hanya menghadkan kedudukan wanita dalam politik dan tidak membolehkan mereka menjadi calon tetapi mereka dibenarkan untuk menjadi anggota kabinet.

Justeru, menjadikan parti ini jauh lebih berbeza dengan PKR yang meletakkan Wan Azizah, isteri Anwar sendiri sebagai Presiden.

Oleh kerana platform Ikhwan Muslimin adalah Islam, maka parti tersebut tidak membawa aspirasi terbuka dan liberal sepertimana PKR yang mengambil sikap ‘mesra’ dengan golongan songsang dan mengiktiraf perjuangan golongan ini di bawah hak asasi manusia.

Morsi, Presiden baru Mesir adalah seorang pemimpin yang berkaliber dan mempunyai keperibadian baik, yang mana amat jauh berbeza dengan Anwar yang telah terbukti meliwat dan menyalahguna kuasa. Morsi juga tidak mempunyai skandal dengan pelacur seperti Anwar.

Oleh itu, bagi Anwar untuk meletakkan diri dan partinya menyamai Morsi dan Ikhwan Muslimin adalah satu penghinaan kepada Morsi dan Ikhwan Muslimin.

Rakyat Mesir memberontak akibat dari tekanan ekonomi. Itupun, keadaan hidup rakyat selepas pemberontakan adalah jauh lebih buruk dari sebelumnya. Pada awal tahun ini, rizab matawang asing negara tersebut hanya tinggal USD10 billion daripada USD36 billion sebelum pemberontakan. Pelaburan asing juga terhenti terus dan jumlah pelancong menurun secara drastik.

Akibatnya, subsidi terpaksa ditarik balik dan harga makanan dan kemudahan asas di Mesir menjulang tinggi sehingga dua kali ganda. Penarikan subsidi juga menjejaskan harga minyak sekali gus semua harga barangan lain. Kadar pengangguran pula berada di tahap 12 – 24 peratus berbanding 9 – 12 peratus sebelum pemberontakan.

Rakyat Malaysia tidak mengalami semua masalah ini. Malah kehidupan rakyat Malaysia adalah antara yang termewah di rantau ini. Justeru, untuk kita memberontak dan meletakkan diri kita dalam keadaan yang lebih buruk dari ini sepertimana yang dilakukan oleh rakyat Mesir, semata-mata untuk meletakkan Anwar sebagai Perdana Menteri adalah sesuatu yang amat bodoh sekali.

Pun begitu, belum ada kepastian bahawa Morsi mampu menerajui Mesir dengan lebih baik dari Mubarak. Jika dilihat dari 4 langkah pertama yang diumumkan akan dilakukannya sebagai Presiden, kita akan dapati bahawa beliau tidak mempunyai visi yang jauh.

4 langkah tersebut ialah:

1. Menyumbangkan wang gajinya untuk kebajikan rakyat

2. Melarang penggantungan gambarnya di bangunan kerajaan dan melarang menerbitkan apa-apa iklan ucapan tahniah di dalam akhbar.

3. Berjanji untuk menghukum mereka yang membunuh para peserta perhimpunan dengan mendakwa semula bekas Presiden dan Menteri Dalam Negeri.

4. Mengarahkan pihak keselamatan mengurangkan kenderaan pengiring Presiden agar tidak berlaku kesesakan lalulintas.

Ini adalah gambaran awal pemikiran Morsi dan jika gambaran ini boleh dijadikan ukuran gaya pemerintahannya maka nampaknya Mesir akan berada dalam keadaan yang statik untuk beberapa lama sebelum merosot perlahan-lahan dan tidak mustahil akan mencetuskan satu lagi pemberontakan.

Justeru, rakyat Malaysia wajar berfikir beratus kali sebelum memperjudikan nasib dan nyawa sendiri dengan menyahut seruan Anwar agar mengikut jejak langkah Mesir.


Siri 4: Dialog Rasulullah s.a.w dengan Iblis

Pertanyaan Nabi (10) :

“Bagaimana tipu dayamu kepada umatku?”

Jawab Iblis : “Umatmu itu ada 3 (tiga) macam. Yang pertama, seperti hujan dari langit yang menghidupkan segala tumbuhan yaitu ulama yang memberi nasihat kepada manusia supaya mengerjakan perintah Allah dan meninggalkan laranganNya seperti kata Jibril as :“Ulama itu adalah pelita dunia dan pelita akhirat”. Yang kedua, umat tuan seperti tanah yaitu orang yang sabar, syukur dan ridha dengan karunia Allah. Berbuat amal saleh, tawakal dan kebajikan. Yang ketiga, umatmu seperti Fir’aun, terlampau tamak dengan harta dunia dan dihilangkan amal akhirat, maka akupun bersuka cita lalu masuk ke dalam badannya, aku putarkan hatinya ke lautan durhaka dan aku ajak kemana saja mengikuti kemauanku. Jadi dia selalu bimbang kepada dunia dan tidak mau menuntut ilmu, tidak pernah beramal saleh, tidak mau mengeluarkan zakat dan malas beribadah.

Lalu aku goda agar manusia minta kekayaan lebih dulu dan apabila diizinkan Allah dia menjadi kaya, maka aku rayu supaya lupa beramal, tidak membayar zakat seperti Qarun yang tenggelam dengan istana mahligainya. Bila umatmu terkena penyakit tidak sabar dan tamak, dia selalu bimbang akan hartanya dan berangan-angan hendak merebut kemewahan dunia, benci dan menghina kepada yang miskin, membelanjakan hartanya untuk kemaksiatan”.

Pertanyaan Nabi (11) :

“Siapa yang serupa denganmu?”

Jawab Iblis : “Orang yang meringankan syariatmu dan membenci orang yang belajar agama Islam”.

Pertanyaan Nabi (12) :

“Siapa yang membuat mukamu bercahaya?”

Jawab Iblis : “Orang yang berdosa, bersumpah bohong, saksi palsu dan suka ingkar janji”.

Pertanyaan Nabi (13) :

“Apa yang kau rahasiakan dari umatku?”

Jawab Iblis : “Jika seorang Muslim buang air besar dan tidak membaca do’a terlebih dahulu, maka aku gosok-gosokkan najisnya sendiri ke badannya tanpa dia sedari”.

Pertanyaan Nabi (14) :

“Jika umatku bersatu dengan isterinya, apa yang kau lakukan?”

Jawab Iblis : “Jika umatmu hendak bersetubuh dengan isterinya dan membaca do’a pelindung syaitan, maka aku lari dari mereka. Jika tidak, aku akan bersetubuh dahulu dengan isterinya dan bercampurlah benihku dengan benih isterinya. Jika menjadi anak, maka anak itu akan gemar berbuat maksiat, malas pada kebaikan, durhaka. Ini semua karena kealpaan ibu bapaknya sendiri. Begitu juga jika mereka makan tanpa membaca Bismillah, aku santap makanannya lebih dulu daripadanya. Walaupun mereka makan, tidaklah mereka merasa kenyang”.

RAKYAT DITIPU LIM GUAN ENG
Lim Guan Eng sekali lagi telah menipu bulat-bulat kepada rakyat.

Awal bulan ini, dia dilaporkan telah menyatakan bahawa BN Pulau Pinang telah menipu terhadap janji yang dibuat terhadap isu pelabuhan bebas cukai. Di telah menuntut agar BN Pulau Pinang memohon maaf terhadap janji yang telah mereka mungkir dan berkata bahawa PM telah menolak cadangan tersebut.

Apabila ditanyakan tentang status pelabuhan bebas cukai bagi negeri tersebut, Lim berkata bahawa PM menyatakan bahawa sudah terdapat 5 zon bebas cukai di Pulau Pinang, isu untuk menjadikan BN Pulau Pinang sebagai pelabuhan bebas cukai tidak menjadi isu.

Dengan itu, blog-blog dan portal pro-pembangkang mula membantu Lim dengan menyebarkan mesej berkenaan.

Nampaknya, Lim terlupa tentang rekod dan dokumentasi. Orang politik sepatutnya tahu bahawa mereka tidak boleh menipu kerana kini kebenaran boleh dicari di hujung jari.

Jawapan PM terhadap perkara tersebut yang telah direkod adalalh seperti berikut:"Walaupun status pelabuhan bebas cukai tidak lagi wujud, Kerajaan Persekutuan tahu bahawa BN Pulau Pinang telah memberikan cadangan terhadap konsep baru untuk menjana ekonomi di Pulau Pinang, terutamanya dalam bidang perlancongan dan perkhidmatan. Kerajaan Persekutuan akan mempertimbangkan perkara tersebut berdasarkan respon dan juga sokongan dari rakyat, dan juga cadangan-cadangan inovatif."

Di bahagian mana yang menunjukkan bahawa PM tidak bersetuju untuk memberikan status pelabuhan bebas cukai?

Perkara yang sama telah didedahkan oleh laman web Cina, Souminews.com yang melaporkan oleh NST hari ini. Laporan tersebut menyatakan bahawa pemimpin-pemimpin DAP tidak menyatakan sepenuhnya teks jawapan yang diberikan oleh PM di Parlimen. Sebaliknya, mereka mengubah segala kebenaran terhadap perkara tersebut.

Jadi, tidak banyak yang kita boleh katakan terhadap Lim Guan Eng kerana ini bukanlah kali pertama dia menipu rakyat.


Adakah kita mahukan Menteri Besar yang selalu menipu untuk menjaga masa depan negara ini?