Cari Apa?

Ahad, 6 Januari 2013

KARPAL: Kesilapan Pengiraan Undi Amat Memalukan!
Kesilapan dalam pengiraan undi pada DAP pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) bulan lepas adalah sangat memalukan, kata pengerusi kebangsaan parti itu, Karpal Singh.

Walau bagaimanapun, Karpal Singh menafikan bahawa kesilapan adalah disengajakan untuk membuktikan bahawa tidak ada perkauman dalam parti, dan mendakwa bahawa DAP tidak perlu menggunakan taktik itu bagi seorang pemimpin Melayu untuk memegang jawatan utama.

"Kesilapan itu memang malu kepada DAP tetapi ia tidak sengaja dan perkara itu telah disebabkan oleh kecuaian manusia dan tidak mendapat sokongan orang-orang Melayu seperti yang didakwa," katanya pada sidang akhbar, di sini, semalam.

Beliau menambah bahawa imej parti itu tidak akan tercemar kerana parti itu boleh menjelaskan apa yang benar-benar berlaku yang akan membuktikan ketelusan.

Pada hari Jumaat, sebuah akhbar tempatan melaporkan bahawa pelbagai pihak telah mempersoalkan tuntutan DAP bahawa terdapat kesilapan dalam pengiraan undi pilihan raya CEC diumumkan pada 15 Dis, dengan pemimpin Melayu parti itu, Zairil Khir Johari memenangi kedudukan dalam jawatankuasa.


Bicara Gades: Alahai, DAP kira undi dalam pemilihan jawatankuasa pun boleh silap... Ada hati bersuara lantang nak tegur SPR konon buat kesilapan dalam pilihanraya... Now, the reflect is back to you and Malaysians, kalau tak buka mata lagi dok sokong Pakatan Rakyat sangat, korang mmg buta mata dan buta hati!!!

Tiada ulasan: