Cari Apa?

Isnin, 3 November 2014

Menyayat hati!! Pengorbanan AnwarKadang-kadang kan, Gades fikir kenapa la kita orang Islam ni nak bersatu kepada keburukan?? Dunia dah nak kiamat sangat dah kot.  Ingat tak lebai PAS ni? Dulu bukan main hina UMNO. Hina BN. Hina PM. Lepas tu BN bantu dia, bagi dia makanan, uihhh..dan dan la saya sokong PM. UMNO baik. Dok tak dok tiba-tiba angkat sepanduk UMNO zalim. Orang macam ni dalam bahasa Arab digelar apa ya?

MUNAFIK??

Dalam bahasa pasar kita, orang macam ni gelarannya hipokrit.
Tapi kalau dalam bahasa kasar..ibarat melepaskan anjing tersepit, tangan kita digigitnya balik!!

Ini sebenarnya orang yang cukup suka disuap dengan duit. Sapa bagi dia duit, dia akan pi ampu. Betul tak? Kalau tak betul, kenapa bila BN bantu dia, dan-dan dia ampu BN bagus la bagai? Agaknya BN kata kat dia, lebai..kau kena berusaha sendiri untuk mencari rezeki, dia marah kot sebab BN tak nak bagi dia makan free.

Dulu Khalid Ibrahim disokong oleh PAS dan Hadi Awang, PKR punyalah menyalak marah sebab PAS tak nak bagi laluan kat bini Nuar Gay. Lepas tu kata PAS pengkhianat dan macam-macam lagi.
Siapa yang back up PAS? Ada sapa-sapa dalam PKR back up? Lebai ni pun tak nampak batang hidung.

Alih-alih Nuar Gay kena bicara, nak sumbat penjara, dia pulak pi menggunakan power mistik dia doa laknat kat BN.

Ewaahhh ewaahhh ewaahhh!!!

Hadi Awang pun berdepan kes saman RM2 juta. Mana lebai ni? Mana?? Awat dia tak doa tolak bala untuk Hadi?

Mat Sabu masuk hospital sebab denggi pun dia tak pulak berkumpul depan hospital tu minta doa kesembuhan Mat Sabu.

Dia ni gila glamor ke ada masalah mental ke apa?

Betullah kiamat makin dekat.

Ilmu Dihilangkan dan Timbul Kejahilan
Daripada Abdullah bin ‘Amru fin al ‘Ash Rodiyallahu ‘anhuma, aku mendengar Rasulullah sollahu ‘alaihi wasallam bersabda : Bahawasanya Allah subhanahu wata’ala tidak mencabut (menghilangkan) ilmu itu sekali gus dari dada manusia, tetapi Allah subhanahu wata’ala menghilangkan ilmu dengan mematikan alim ulama’, maka apabila sudah ditiadakan alim ulama’, orang ramai akan memilih orang-orang yang jahil sebagai pemimpin mereka, apabila pemimpin jahil itu ditanya, mereka akan berfatwa tanpa ilmu pengetahuan, maka mereka sesat dan menyesatkan orang yang lain – (Riwayat Muslim).


1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Biarlah, biasanya doa yg tak betul tu terbalik akibatnya.Doa laknat utk Umno ,tapi Anwar yg merengkok.Sebenarnya saya rasa,kalau Anwar terlepas penjara pun dia akan kena 'hukuman' yg lain dari Allah atas dunia ni ,juga di akhirat nanti.