Cari Apa?

Ahad, 11 Mac 2012

PAS Yang Tak Mahu Mengaku Bodoh


Umno-Barisan Nasional(BN) diingatkan supaya tidak lagi memperbodohkan rakyat hari ini dengan penggunaan media tradisional yang dikuasai mereka, kata Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man.

Malah katanya, rakyat khususnya generasi muda hari ini bebas berfikir serta mendapatkan maklumat biarpun ia cuba disembunyikan pentadbiran Umno-BN.

"Kini, dalam rakyat kita sudah wujud satu generasi baru yang bebas berfikir, bebas mendapat maklumat dan mengetahui fakta sebenar. Disebabkan itu, kerajaan tidak seharusnya melayan rakyat seperti di era 1980-an walaupun radio nasional cuba mengembalikan nostalgia lama," katanya dipetik Harakahdaily.

Justeri itu, beliau menyifatkan zaman ini sebagai zaman kebangkitan rakyat dan menyeru BN melihat sendiri bukti itu pada waktu ini.

Katanya, ia termasuk kebangkitan masyarakat peneroka yang menyedari mereka ditipu oleh Felda selama bertahun-tahun, dan kini mula bangkit menyaman Felda, bahkan mereka sudah memenangi beberapa kes terhadap organisasi yang seharusnya menjaga kebajikan mereka.

Selain itu, rakyat juga sudah mula berani bangkit membantah saman ekor, kenaikan tol dan harga barangan lain.

Bukti paling jelas dan masih segar jelasnya, ditunjukkan rakyat pada himpunan Bersih 2.0 yang berlangsung 9 Julai lalu bagi menuntut pilihan raya yang adil, bersih dan telus.

Namun apa yang menyedihkan kata Tuan Ibrahim, kebangkitan rakyat itu dicop sebagai penentang kerajaan dan pro pembangkang.

"Kalaulah, kerana kesempitan hidup, mereka terpaksa berhimpun membantah kenaikan harga barang, maka hilangkan status mereka sebagai rakyat jelata parti pemerintah, mereka akan dicop rakyat pro pembangkang yang tidak harus dibantu.

"Kini, apabila mereka berani untuk berhimpun menuntut sesuatu yang lebih besar dari keperluan hidup mereka iaitu satu sistem pilihanraya yang lebih adil dan bersih demi masa depan anak-anak dan cucu-cucu mereka, mereka terus dicop sebagai peserta perhimpunan haram yang patut ditembak dengan air asid dan pemedih gas mata atas dakwaan cuba menjatuhkan kerajaan," katanya.

Tambahnya lagi, kerajaan kini begitu angkuh sehingga menganggap semua yang dilakukan mereka dikatakan semuanya betul - dan semua yang dilakukan rakyat salah belaka. 


Komentar KerisPusaka:


KP sebenarnya dah naik jelak dah dengan skrip yang sama sahaja yang asyik dimainkan oleh pemimpin pembangkang nie terutamanya pemimpin PAS.Mereka ini makin hari makin hebat diperkudakan oleh rakan sehidup semati mereka iaitu DAP dan PKR itupun mereka masih bebal dan terus biarkan diri dicucuk hidung untuk tunduk atas segala arahan sehingga membuatkan mereka sendiri menjadi bodoh dan tidak berdaya membuat keputusan sendiri dan masih terikut-ikut rentak Big Momma mereka DAP dan PKR.
Kini, disalahkan pula kerajaan kerana memperbodohkan rakyat dengan media arus perdana yang dikuasai kerajaan.Siapa yang memperbodohkan rakyat sebenarnya??


Fakta:
  • PAS memperbodohkan rakyat dengan mengajak turun ke BERSHIT 2.0 sampai meragut nyawa seorang peserta perhimpunan haram itu !!!Siapa yang perbodohkan rakyat???
  • PAS memperbodoh rakyat terutamanya Umat Islam dengan menjanjikan syurga buat pengundi yang mengundi PAS!!!Siapa yang perbodohkan rakyat???
  • PAS memperbodoh dan menipu rakyat dengan menukar Dasar Negara Islam menjadi negara kebajikan pada Muktamar lepas!!!Siapa yang perbodohkan dan menipu rakyat???
  • PAS memperbodoh rakyat dengan isu video Seks Anwar Ibrahim dan Chinadoll yang dikatakannnya "BESI" dan tak boleh jadi saksi!!!Siapa yang perbodohkan rakyat??
  • PAS memperbodoh rakyat mengenai Isu Ladang Rakyat di Kelantan!!Siapa yang perbodohkan rakyat???


Lu Pikir La Sendiri.....

Tiada ulasan: